- Det svingte fra det middelmådige til det helt store

Egil Drillo Olsen om sin VM-favoritt.

IMPONERT: Egil Drillo Olsen tror Brasil kan vinne VM i 2014. Han ble imponert over laget i prøve-VM. Foto: AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA / NTB Scanpix
IMPONERT: Egil Drillo Olsen tror Brasil kan vinne VM i 2014. Han ble imponert over laget i prøve-VM. Foto: AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA / NTB ScanpixVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Egil Drillo Olsen tok i formiddag ut troppen til vennskapskampen mot Sverige på Friends Arena i Stockholm 14. august. Der fant han plass til to spillere som kan debutere på A-landslaget, Omar Elabdellaoui (Eintrach Braunschweig) og Godset-spiller Stefan Johansen.

Drillo har aldri vunnet over Sverige i tiden som landslagssjef, men hevder at det likevel ikke vil bety så mye for ham å få en seier i oppgjøret mot «Søta bror».

- Det vil ikke bety allverden. Skulle jeg velge mellom seier mot Sverige eller Kypros er det ikke noe tvil om hva jeg skulle velge. Da taper jeg glatt mot Sverige hvis vi slår Kypros, sier Drillo til Dagbladet.

Norge går inn i en meget viktig periode som vil bli avgjørende for om laget klarer å holde liv i drømmen om VM-spill. I september venter Kypros og Sveits på hjemmebane over fire dager.

FREMGANG I BRASIL:
Toppfotballsjef Nils Johan Semb og Egil Olsen ble begge imponert over Brasil i prøve-VM.
Foto: Morten Holm / Scanpix
FREMGANG I BRASIL: Toppfotballsjef Nils Johan Semb og Egil Olsen ble begge imponert over Brasil i prøve-VM. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer

- Det er to måneder i september og oktober som avgjør om vi vinner gruppa, blir nummer to eller er ute. Det kan være avgjort i september, men jeg håper og tror det blir en thrilleravslutning, og at vi spiller en avgjørende kamp mot Island i oktober, sier Drillo.

Brasil kan vinne Et av sommerens store høydepunkt var Confederations Cup (prøve-VM) hvor Brasil gikk helt til topps. Om ikke Norge kommer til VM, så er vertsnasjonen Brasil et av fem lag (Japan, Australia, Sør-Korea og Iran) som allerede er klare for mesterskapet. Egil Drillo Olsen kommenterte blant annet én kamp i prøve-VM, og ble imponert over det han fikk se.

- Jeg ble særlig imponert over Brasil på sitt beste. Det svingte litt, fra det middelmådige til det helt store. Så Brasil på sitt beste var veldig imponerende, sier Drillo til Dagbladet.

Han tror vertsnasjonen kan bli stående igjen som vinneren av verdensmesterskapet neste sommer.

- Brasil var veldig bra i finalen mot Spania. De var ikke like bra i kampene før det. Det er et spennende lag. De kan godt bli verdensmestre, sier Drillo.

Tror på Tyskland Toppfotballsjef Nils Johan Semb ble også imponert over Brasil. Og særlig én enkeltspiller syns han sto fram i turneringa.

TIL TOPPS: Brasil slo Spania 3-0 i finalen i prøve-VM. Foto: AP Photo/Victor Caivano/NTB Scanpix
TIL TOPPS: Brasil slo Spania 3-0 i finalen i prøve-VM. Foto: AP Photo/Victor Caivano/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg syns Brasil vokste fram i turneringa. De har slitt veldig lenge og vært rundt 15-20 på FIFA-rankinga, noe som er sensasjonelt i seg selv. Jeg syns de fikk sving på tingene etter hvert, og jeg ble veldig imponert over Neymar, som jeg ikke har sett så mye. Han imponerte meg veldig, sier Semb til Dagbladet.

- Syns du Brasil er en VM-favoritt?

- Nei, det syns jeg ikke. Det legges mye mer vekt på ting når lagene kommer til et VM. Der er det mange lag som kan fighte. Spania vil være der oppe. Brasil som vertsnasjon vil være der. Argentina har et sterkt lag. Så er kanskje min personlige favoritt, hvis jeg skulle valgt en favoritt i dag, Tyskland, sier Semb.