- Det taler for seg selv at jeg er her - og ikke manageren

Alex Ferguson sendte assistent-manageren til å møte pressen.

(Dagbladet): Alex Ferguson var rasende etter at den tyrkiske dommeren Cüneyt Çakir viste ut Nani etter en snau time i kampen mot Real Madrid. Nani plantet det ene beinet ved et uhell i brystet til Alvaro Arbeloa da han jaget et oppspill med øynene plantet på ballen. Både portugiseren og spanjolen ble liggende på gresset etter duellen, og får Nani sitt tilfelle var det det siste han gjorde i kampen.

Det tok langt tid før pressen fikk en reaksjon fra Manchester United, for skotten nektet spillerne å møte pressen, og låste like godt garderoben etter kampen. Til slutt valgte han å sende assistent-manager Mike Phelan til å møte pressen.

- Manageren er ikke i stand til å snakke med dommeren angående situasjonen. Jeg syns det taler for seg selv at jeg er her og uttaler meg nå, og at manageren til denne fantastiske fotballklubben ikke er her. Det røde kortet var hardt, kanskje utrolig på det tidspunktet det kom, sier Phelan til BBC.

MÅTTE SNAKKE MED PRESSEN: Her er assistent-manager Mike Phelan sammen med Alex Ferguson på trening. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix
MÅTTE SNAKKE MED PRESSEN: Her er assistent-manager Mike Phelan sammen med Alex Ferguson på trening. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix Vis mer

- Det røde kortet var utrolig. Også i en kamp i denne størrelsesorden, vi føler oss veldig skuffet. Det var et frispark ja, men Nani hadde øynene på ballen i den situasjonen, det var et uhell. Å få rødt kort er utrolig, sier Phelan.

Det beste laget tapte José Mourinho var en veldig ydmyk mann etter at avansementet var et faktum.

- Uavhengig av det røde kortet så tapte det beste laget her i kveld. Vi spilte ikke bra, og vi fortjente ikke å vinne, sier Mourinho via Viasat etter kampen.

Han mente også at Manchester United var det førende laget på Old Trafford i kveld.

HOLDT SEG I GARDEROBEN: Alex Ferguson ville ikke snakke med pressen. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix
HOLDT SEG I GARDEROBEN: Alex Ferguson ville ikke snakke med pressen. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB scanpix Vis mer

- Min følelse er at United spilte bra. De var kompakte og spilte aggressivt. Det var en vanskelig kamp. Jeg føler at Luka Modric forandret kampen. Jeg tviler på at vi ville vunnet om vi spilte 11 mot 11, sier Mourinho.

Xabi Alonso mener at det røde kortet snudde kampen i Real Madrids favør.

- Det var en vanskelig situasjon for dommeren, men vi har sett i mange kamper at det kan være vanskeligere å spille mot ti mann. Vi spilte best etter utvisningen. Etter det, så presset Manchester United oss hardt og det var vanskelig å ikke slippe inn flere mål. Keeperen vår var fantastisk, sier Xabi Alonso ifølge BBC.