Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det tar lang tid å komme over

Shampo opplevde at jente ble truffet av hans skudd og døde.

OPPLEVDE MARERITTET: Espen «Shampo» Knutsen opplevde i 2002 at skuddet hans ble blokkert over pleksiglasset, og deretter traff 13 år gamle Britannie Cecil i hodet så hun døde. Her hedrer han og lagkameratene i Columbus jenta med ett minutts stillhet. Foto: AP Photo/Jim Mone
OPPLEVDE MARERITTET: Espen «Shampo» Knutsen opplevde i 2002 at skuddet hans ble blokkert over pleksiglasset, og deretter traff 13 år gamle Britannie Cecil i hodet så hun døde. Her hedrer han og lagkameratene i Columbus jenta med ett minutts stillhet. Foto: AP Photo/Jim Mone Vis mer

||| (Dagbladet.no): Vanligvis er det ikke farlig å være tilskuer på sportsarrangementer, men en sjelden gang rammer tragedien.

Den gjorde det i dag, da ei 10 år gammel jente ble påkjørt og drept under Rally Larvik. Rallybilen til Andreas Mikkelen kjørte av veien i en sving, akkurat der 10-åringen fulgte løpet fra en fluktstol.

Dessverre er ikke Mikkelsen den første toppidrettsutøveren som blir involvert i en dødsulykke under konkurranse.

- Det vil alltid være der

I 2002 opplevde ishockeyspiller Espen «Shampo» Knutsen at 13 år gamle Brittanie Cecil ble drept da pucken hans traff hockeykølla til en motstander og fløy over pleksiglasset. Pucken traff jenta i panna, før hodet ble kastet bakover slik at pulsåra ble ødelagt.

I dag har Shampo lagt ulykken bak seg. Han bebreidet aldri seg selv for det som skjedde, men vet av erfaring at det like fullt tar tid å komme over.

- Jeg tenkte mye på det en lang stund etter at det skjedde. Men etter hvert har det blitt bedre, man tenker mindre og mindre på det. Likevel dukker det opp iblant, det vil alltid være der, sier han til Dagbladet.

FÅR KRISEHJELP: Rallysjåfør Andreas Mikkelsen og hans kartleser etter dødsulykken i Rally Larvik, der ei 10 år gammel jente mistet livet. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
FÅR KRISEHJELP: Rallysjåfør Andreas Mikkelsen og hans kartleser etter dødsulykken i Rally Larvik, der ei 10 år gammel jente mistet livet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

- Hvordan håndterer man å bli involvert i en dødsulykke på den måten?

- I starten var det et sjokk. Jeg trodde ikke det var sant da noen sa det til meg. Så måtte jeg prøve å summe meg, alle skjønte jo at det var et forferdelig uhell, og at det ikke var gjort med vilje. Det prøvde jeg å trøste meg med. Men det var veldig tøft, og veldig vondt å tenke på familien og de rundt jenta, sier Shampo.

Ble tatt vare på

Etter ulykken hedret han avdøde Brittanie med å spille med initialene hennes på hjelmen sin, og han var tilbake på isen noen dager etter ulykken. Selv takket han nei til klubbens tilbud om krisehjelp.

- Jeg ble tatt veldig vare på i Colombus, og fikk tilbud om all mulig hjelp. Lagkameratene mine var også veldig behjelpelig. I og med at du er uskyldig, får alle en veldig medfølelse for deg. Jeg ble tatt veldig vare på, og er utrolig glad for det i dag, sier han.

HEDRET BRITANNIE: Shampo spilte med initialene til den avdøde 13-åringen inne i et hjerte på hjelmen etter ulykken. Foto: AP Photo/Chris Putman
HEDRET BRITANNIE: Shampo spilte med initialene til den avdøde 13-åringen inne i et hjerte på hjelmen etter ulykken. Foto: AP Photo/Chris Putman Vis mer

Over to år etter ulykken fikk foreldrene til Brittanie 8,2 millioner kroner i erstatning, på grunn av den dårlige sikkerheten i hallen.

Shampo tror dagens dødsfall i Rally Larvik også vil føre til et økt fokus på sikkerhet i rallysporten.

- Etter ulykken i 2002 kom det sikkerhetsnett rundt alle NHL-arenaer, slik at pucken aldri går over. Det har reddet mange fra å få pucken på seg. De må nok begynne å se på sikkerheten i rally også, og det kommer de sikkert til å gjøre, sånn at slikt ikke skjer i framtida, sier han.

DØDE PÅ HOCKEYKAMP: 13 år gamle Britannie Cecil. Foto: SCANPIX/REUTERS
DØDE PÅ HOCKEYKAMP: 13 år gamle Britannie Cecil. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling