- Det tar tid å tilpasse seg

Men det ivorianske kjempetalentet Didier Ya Konan (23) trives godt i Trondheim.

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Didier Ya Konan kom til Rosenborg i romjula i fjor, og for de fotballinteresserte trønderne kan han vise seg å bli en julegave av de sjeldne.

- Hvis jeg må velge et talent som jeg tror vil slå til denne sesongen, må det kanskje bli Konan. Han har store fysiske ressurser, ekstreme tekniske ferdigheter og er ikke minst veldig sulten på suksess, sier Rosenborg-trener Knut Tørum.

- Det er hyggelig hvis treneren mener det er grunn til å følge ekstra med på meg denne sesongen. Men dette er ikke noen grunn til å ta av, sier Konan til Dagbladet.no.

- Trives i Trondheim

I og med ankomsten seint i desember, måtte 23-åringen takle en brå overgang fra solfylte Elfenbenskysten til atskillig kaldere Trondheim.

- Til å begynne med syntes jeg det var kaldt og mye snø, men nå begynner jeg å bli vant til det. Trondheim er en bra by å bo i, smiler unggutten forsiktig.

Foreløpig snakker både han og landsmann Abdoulrazak Traoré svært lite engelsk. Men med litt hjelp fra fransktalende Yssouf Kone og Bjørn Tore Kvarme, går det greit.

På fotballbanen begynner de dessuten å kjenne de viktigste ordene, slik at de får med seg Knut Tørums instruksjoner.

- GÅR FOR GULL:
Didier Ya Konan (t.h.) flyr høyt mot Børre Steenslid og Viking i eliteserieåpningen på Viking stadion i Stavanger mandag 2. påskedag. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
- GÅR FOR GULL: Didier Ya Konan (t.h.) flyr høyt mot Børre Steenslid og Viking i eliteserieåpningen på Viking stadion i Stavanger mandag 2. påskedag. Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix Vis mer

Like fullt er det sjølsagt litt å gå på.

- Vanligvis er jeg ganske god taktisk, men jeg merker at det tar tid å tilpasse seg et nytt system, sier den offensive midtbanespilleren, som for øvrig beskriver seg sjøl som «teknisk god, fotballsmart og fysisk sterk».

At dette ikke bare er tomme ord, viste han særlig da Rosenborg knuste Stabæk 5-0 i en treningskamp for en måned siden.

Ser opp til Ronaldinho

Konan scoret ett av målene og briljerte på midtbanen - akkurat slik forbildene hans hadde og har for vane å gjøre.

- Favorittspilleren min var Zinedine Zidane. Men siden han har sluttet, er det Ronaldinho nå. De var og er målfarlige og teknisk gode, begrunner Konan, som ikke er ulik som spillertype.

Han innser at han har langt igjen før han er på deres nivå. Samtidig er han åpen om at han ønsker å ta steget videre fra Rosenborg en dag.

- Jeg vil gjerne spille i en større klubb. Men det er ikke noen spesiell klubb jeg drømmer om å dra til, sier han.

- Det tar tid å tilpasse seg

Dette er uansett ikke fokuset nå, etter at han fikk spille i sesongpremieren mot Viking.

- Målet mitt for denne sesongen er å bli norsk mester og å vise fram det beste av meg sjøl, sier Konan.

For å si litt om hva det kan dreie seg om, skulle det være nok å nevne at han kommer fra ASEC Abidjans ungdomsakademi - som tidligere har produsert spillere som Kolo Touré, Didier Zokora og Emmanuel Eboué.

TALENTFULL TRIO: Rosenborgs afrikanske spillere Didier Ya Konan (f.v.), Abdoulrazak Traore og Yssouf Kone tar en pust i bakken på La Manga.