<strong>SELVSKREVEN:</strong> Håvard Nordtveit (t.h.) er et sikkert kort på det norske landslaget. Det er sannsynligvis også Celtics Stefan Johansen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
SELVSKREVEN: Håvard Nordtveit (t.h.) er et sikkert kort på det norske landslaget. Det er sannsynligvis også Celtics Stefan Johansen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer

- Det teller ikke at han spilte i VM-finalen når han ikke husker noen ting

Derfor mobber Nordtveit lagkameraten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GOLDEN BAY (Dagbladet): Håvard Nordtveit (24) er tilnærmet selvskreven i midtforsvaret når Norge møter Malta på bortebane i EM-kvaliken i morgen kveld.

Men selv om rogalendingen virker å være en av de første spillerne landslagssjef Per-Mathias Høgmo plukker ut, er ikke Nordtveit i en like gunstig situasjon på klubblaget.

24-åringen har nemlig vært litt inn og ut av Borussia Mönchengladbachs førsteellever denne sesongen. Han har vært på banen i fire av de sju matchene som har tatt laget til en imponerende 3. plass i Bundesliga. I Tyskland satses han riktignok på som midtbanespiller.

Et kjent fjes som har vært på banen i alle de sju kampene er Tysklands verdensmester Christoph Kramer.

Hjernerystelse 23-åringen fikk, som kjent, starte VM-finalen i Sami Khediras skadefravær, og midtbanemannen gjorde en god figur fram til han fikk et ublidt møte med Ezequiel Garays godt polstrede skulder.

Kramer gikk rett i bakken og ble liggende, men fikk fortsette kampen, selv om alle kunne se at han var groggy. Ti minutter seinere ble han byttet ut.

Håndteringen av den potensielt alvorlige hodeskaden fikk blant annet spillerorganisasjonen Fifpro til å gå knallhardt ut.

Finalen endte uansett godt for Kramer og Tyskland. Unggutten pådro seg hjernerystelse i møtet med Garay, men VM-tittelen var sannsynligvis et greit plaster på såret.

Stor utvikling Nordtveit forteller at lagkompisen fra Borussia har tatt store steg på kort tid.

- Han fikk seg en knallåpning i finalen, da Khedira ble skadet under oppvarmingen. Kramer kom til oss i fjor, etter å ha spilt i Bochum i 2. Bundesliga, så han tok gradene ganske kjapt. Nå spiller han i 1. Bundesliga og er blitt verdensmester, og det er ikke noe alle kan vise til, sier Nordtveit til Dagbladet.

24-åringen innrømmer imidlertid at Christoph Kramer er gjenstand for en del vennskapelig mobbing i Borussia-garderoben. Hjernerystelsen sørget nemlig for at tyskeren ikke husket noe som helst av sitt livs største fotballkamp.

Spøkte med skaden Det har blant andre Bayerns verdensmestre Phillipp Lahm og Manuel Neuer hatt det mye moro med. I september ga den tyske TV-kanalen ZDF superstjernene frie tøyler til å finne på hva Kramer kunne ha sagt i minuttene etter hodeskaden.

- Det så ut som om det gikk bra med ham fram til han begynte å oppføre seg rart. Han kom fram til meg og sa: «Manu, la meg spille som keeper», sa Neuer.

Lagkaptein Lahm var ikke snauere:

- Jeg var ikke urolig i begynnelsen. Men etterhvert kom han plutselig bort til meg og sa at han ville ta kaptensbindet mitt. Jeg tenkte: «hva er det som skjer?». Da han seinere ville bytte trøye med dommeren tenkte jeg at «nå får det være nok», sa Lahm på ZDFs program.

Mye mobbing Nordtveit forteller at Kramer får høre det av lagkompisene i Mönchengladbach også.

- Vi mobber ham for at han ikke husker noen ting og at det derfor egentlig ikke teller at han spilte VM-finalen. Den seansen på tv var fantastisk. Det viser at Tyskland har god humor innerst inne når de vil, sier han.

- Jeg tror ikke Kramer bryr seg så mye, det er han som har medaljen rundt halsen. Jeg tror han synes det er morsomt, legger Nordtveit til.

- Er dette finalen? Den italienske dommeren Nicola Rizzoli, som fikk æren av å dømme VM-finalen, fortalte i sommer om Kramers spesielle oppførsel etter hodeskaden.

Men om Rizzoli - i likhet med Neuer og Lahm - mente utspillet humoristisk, er uvisst.

- Etter smellen kom Kramer til meg og spurte «er dette finalen?». Jeg trodde han tulla og ba ham om å gjenta spørsmålet. Da sa han «jeg må få vite om dette virkelig er finalen». Jeg svarte at det var det, og han sa: «Takk, det var viktig for meg å vite», har dommer Rizzoli sagt til Gazzetta dello Sport.

Under ZDFs lettbente sending fulgte Christoph Kramer lagkameratenes kommentarer fra TV-studio, og lo av det hele. Programlederen avsluttet seansen med å si:

- Du husker altså ikke noe av dette. Det er kanskje like greit.

• Malta - Norge sendes på Max klokka 20.45 i morgen kveld.

<strong>GROGGY:</strong> Christoph Kramer (liggende) pådro seg hjernerystelse i VM-finalen i juli. Det har fått blant andre lagkompis Thomas Müller til å vise at tysk humor ikke er så verst. Foto: AFP PHOTO / POOL / FRANCOIS XAVIER MARIT / NTB Scanpix
GROGGY: Christoph Kramer (liggende) pådro seg hjernerystelse i VM-finalen i juli. Det har fått blant andre lagkompis Thomas Müller til å vise at tysk humor ikke er så verst. Foto: AFP PHOTO / POOL / FRANCOIS XAVIER MARIT / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer