- Det tøffeste vi har gjort

STAVANGER/LARVIK (Dagbladet): Dag 2 av Vikings Oslo-tur, og vi tar et bilde som lyver. For sannheten bak de tapre smilene er at ingen av disse gutta har vært med på noe hardere.

- Det har gått overraskende bra. Men etappen i går er det hardeste jeg har vært med på. Selv Erik Thorstvedt sier at dette slår alt han før har vært gjennom.

- Og jeg tror det er flere av gutta som føler at de har brutt noen barrierer, sier keeper Lars Gaute Bø (36).

Klokka er 20.00, og Vikings syklister har nådd Larvik. Den gode stemningen har sin naturlige forklaring: 43 av 56 knallharde tohjulsmil er tilbakelagt.

Prestisje

Det var atskillig verre seks timer tidligere, da gjengen spiste middag ved Sørlandsporten. Utslitte og fremdeles bare halvveis, var enkelte nær ved å klappe sammen.

- Du blir tømt for krefter og helt nummen.

- Er det noen som må gi seg?

- Å nei, det har gått altfor mye prestisje i dette. Men klokka to var det noen som var helt nede i kjelleren og nærmest sov ved bordet. En stund var det også stemning for å stoppe i Porsgrunn. Men så fikk vi nye krefter, og fortsatte helt til Larvik, sier Bø.

Snart i mål

Bortsett fra at vikingene har problemer med å gå skikkelig, har det meste gått greit. Ingen stygge fall, ingen punkteringer. Turen går i et imponerende høyt tempo, og gutta begynner å øyne målet. Når de triller inn i Akersgata i dag, har de holdt sitt løfte overfor Dagbla-sporten.

- Fyttikatta for et slit, jeg tror alle føler seg like gamle som meg. Men nå er vi snart i mål, takk og pris, sier Lars Gaute Bø.

<B>GODT MOT: Lars Gaute Berg</B> og de andre gutta vel framme i Larvik. Veddemålet med Dagbladet om tabellplassering i årets Tippeliga har kostet mer krefter enn noen fotballkamp.