KUNNE JUBLE TIL SLUTT: Edin Dzeko (t.h) var svært delaktig i at Manchester City slo Newcastle i kveld. Her feirer han med Jesus Navas (midten) og Alvaro Negredo. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB Scanpix
KUNNE JUBLE TIL SLUTT: Edin Dzeko (t.h) var svært delaktig i at Manchester City slo Newcastle i kveld. Her feirer han med Jesus Navas (midten) og Alvaro Negredo. Foto: REUTERS/Nigel Roddis/NTB ScanpixVis mer

Det tok 78 minutter før Manchester City traff mål

Men i ekstraomgangene skrudde spillerne på turboen.

Newcastle - Manchester City 0-0 (0-0) 0-2 etter ekstraomganger.

(Dagbladet): Kveldens ligacupkamp ble aldri noe fyrverkeri, og særlig Manchester City var tamme framover i banen. Dette var en god mulighet for reservene å vise seg fram, men det var ikke mange som tok vare på den sjansen i kveld. Først i ekstraomgangene våknet bortelaget.

Alvaro Negredo og Edin Dzeko sørget for at hjemmefansen begynte å forlate stadion etter den første ekstraomgangen. Sistnevnte var også mannen som la til rette for Negredo da han scoret det forløsende førstemålet.

Dzeko løp seg fint fri i bakrom og fikk en god ball av James Milner. Spissen rundet så Tim Krul før han enkelt doblet ledelsen til de lyseblå.

Manchester City har bare vunnet én bortekamp i Premier League denne sesongen, og laget slet også lenge i kveld. Det gikk hele 78 minutter før bortelaget fikk en avslutning på mål. Men da laget skrudde på turboen i ekstraomgangene, slet Newcastle med å holde følge.

Hart på benken
Kveldens kamp kan være vendepunktet for sesongen til Manchester City-keeper Joe Hart. Sisteskansen har fått gjennomgå i engelsk presse denne sesongen, etter flere svake kamper. I kveld startet han som vanlig på benken i ligacupen, men i motsetning til tidligere er det ikke sikkert at han blir å finne i startoppstillingen i neste ligakamp.

Keepervikar Costel Pantilimon viste seg fram etter en snau halvtime da Shola Ameobi kom til avslutning i en presset situasjon. Ballen gikk mot det lengste hjørnet, men der lå Pantilimon og avverget med et tigersprang. Bare minutter senere måtte han se en ball gå i mål, men dommeren annullerte scoringen til Ameobi som stod offside-plassert da pasningen kom fra lagkamerat Papiss Cissé.

Nesten-tabbe I motsatt ende holdt Newcastle-keeper Tim Krul på å rote det skikkelig til da han løp ut av egen boks uten å ha kontroll over ballen. Jesus Navas stjal ballen og fant James Milner skrått på mål, men midtbanespilleren sendte ballen langt utenfor etter et håpløst skuddforsøk.

Ti minutter før slutt var Krul bedre da innbytter Negredo dro seg fint fri i boksen. Spissen forsøkte å lobbe ballen over keeperen, men Krul hindret scoring med en flott redning.

Manchester City stilte med et reservepreget lag over hele linja, selv da spillere som David Silva og Alvaro Negredo kom innpå ble det mye stillestående spill på gressmatta.

Manchester City-spiller Stevan Jovetic måtte ute med skade etter ti minutter.