- Det tredje arret er på privat område. Dama er storfornøyd

Tønseth om å være merket for livet.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Langrennsløper Didrik Tønseth (23) har nærmest blitt forfulgt av uhell i forkant av de tre siste mesterskapene. 

I 2013 mistet Tønseth Val di Fiemme-VM på grunn av en prolaps i ryggen, før Sotsji-OL i fjor ble 23-åringen syk, mens 19. desember ble han satt ut av spill da han måtte hasteopereres grunnet en blindtarmbetennelse.

Forskjellen fra tidligere er at Tønseth heldigvis har hatt tid til å komme tilbake i form denne gangen, tidsnok til å rekke Falun-VM som starter om to uker. 

- Det er spesielt. Jeg er spent på hva mer som kommer i år. Det er kanskje visdomstanna som er igjen nå - det er jeg forberedt på. Det kommer noe - bare vent, sier Tønseth til Dagbladet og smiler.

Merket for livet  Klassiskeksperten var i sveitsiske Davos for å gå verdenscup da blindtarmen måtte fjernes før jul, men allerede under NM på Røros sist helg viste Tønseth at han er tilbake for fullt.

- Formen er ganske bra. Jeg er litt lettere nå, vet du. Blindtarmen veier vel rundt 20 gram, så jeg føler meg lett i kroppen. Det er bare arrene igjen nå, sier Tønseth og smiler, før han viser Dagbladet to av de tre merkene fra operasjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det tredje er på privat område. Da må du betale, du må ha «Pay TV» for å se det, sier Tønseth og ler.

- Hva synes du om å måtte ha arrene resten av livet?

- Det er tøft, da. Det er kult med arr.

- Hva sier dama?

- Dama er fornøyd med arret. Hun er storfornøyd. He-he. Det er «bad boy», er det ikke? Du må jo merke at du har levd. Det er tøft.

Gullambisjoner Den offensive gutten fra Byåsen utenfor Trondheim er samtidig klar på at hans gode form gjør at han reiser til Falun med store ambisjoner.

Tønseth er blant annet ventet å gå en av Norges to første etapper på den presitsjefylte stafetten, noe som er en øvelse 23-åringen ønsker å ta gull på.

- Jeg vil ta medalje på femmila, gå en bra duathlon og ta gull på stafetten.

- Jeg tror det kanskje blir den heftigste stafetten som blir gått før et eventuelt VM i Trondheim i 2021. Det var en stafett i Holmenkollen i 2011, men når det er i Sverige blir det enda større å vinne der. Den blir ekstremt viktig, og gjør at det er litt press på meg der, forteller Tønseth.

• Se videointervju med 23-åringen øverst i saken, hvor han blant annet viser frem arrene sine.