- Det tristeste jeg har vært med på

Magnus Moan deppet etter totalmiss.

Magnus Moan var skuffet og lei seg etter å ha bommet fullstendig på lørdagens kombinertsprint. Seier i sprintcupen står også i fare for trønderen.

25.-plassen i Lahtis er ikke vanlig kost for Moan. Skuffet og resignert, forsøkte Norges kombinerthåp å sette ord på følelsene sine.

- Dette er det tristeste jeg har vært med på. Det er utrolig kjedelig, og jeg er veldig lei meg. Å bli nummer 25 hører ikke hjemme noe sted, sa Moan til NTB.

Svak hopping

23-åringen hadde et håpløst utgangspunkt før den 7,5 kilometer lange sprinten. Et svakt hopp på 106 meter gjorde at han gikk ut som nummer 32.

I en løype på 1,5 kilometer, som gås fem ganger, blir det vanskelig å avansere på resultatlisten.

Moan hadde ingen forklaring på hva som hadde gått galt i hoppbakken.

- Det er vanskelig å si. Jeg vet ærlig talt ikke. Jeg har ikke noe svar på det, men skulle ønske jeg hadde, forklarte Moan.

- Jeg ble nummer seks fredag, og ønsket å fortsette trenden lørdag, forklarte han.

I mål var han 2.08,9 minutter bak vinner Björn Kircheisen fra Tyskland.

MISLYKTES: Etter elendig hopping hadde Magnus Moan et umulig utgangspunkt foran langrennet. Til slutt endte han på 25. plass. Foto: SCANPIX
MISLYKTES: Etter elendig hopping hadde Magnus Moan et umulig utgangspunkt foran langrennet. Til slutt endte han på 25. plass. Foto: SCANPIX Vis mer

Landslagstrener Bård Jørgen Elden følte med stjerneløperen sin.

- Magnus har ikke misset mange ganger denne sesongen, og dette var den første skivebommen. Han var ikke inspirert i langrennet, sa Elden til NTB.


Mistet ledelsen

Kombinertverdenscupen avsluttes med to renn i Holmenkollen neste helg. Kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen er trolig tapt. Finnen Hannu Manninen, som ble nummer 14 lørdag, har 119 poengs forsprang til Moan.

Før lørdagens arbeidsuhell var Moan i førersetet til å vinne sprintcupen. Men etter 25.-plassen ble han passert av Jason Lamy Chappuis som ble nummer tre. I Kollen må Moan ta inn 34 poeng på franskmannen i det som er sesongens siste sprintrenn.

- Hvis jeg får det til der, blir det tett, sa Moan om verdenscupavslutningen.


Årsbeste av Tande
Petter Tande kjempet om en pallplass, men ble til slutt beste nordmann på sjetteplass i kombinertsprinten i Lahtis.

Tysklands Björn Kircheisen vant rennet etter å ha gått seg opp fra fjerdeplass. Felix Gottwald ble nummer to, mens Moans konkurrent i sprintcupen, franskmannen Jason Lamy Chappuis, tok tredjeplassen.

Petter Tande gikk ut som sjuendemann etter sitt hopp på 122 meter. Han kjempet lenge om en pallplass sammen med flere andre, men fikk det tungt mot slutten. I mål var han 35 sekunder bak Kircheisen, og fire og et halvt sekund etter Lamy Chappuis.

- Jeg manglet litt i innspurten for å komme på pallen. Men dette var årsbeste. Jeg har begynt å få til hoppformen også, sa Tande til NTB. 

(NTB)

<B>FORNØYD</B>: Petter Tande ble nummer seks.