Kjetil Osvold slo tunnel på Maradona

Det TV-bildene ikke fanget opp

- Jeg fikk en unik nærhet til noe man ikke får fra TV-skjermen, forteller Kjetil Osvold om møtet med avdøde Diego Maradona. Osvold slo tunnel på Maradona i 1986 og ble matchvinner mot Argentina. Sunnmøringen lovpriser fotballikonet fra Argentina.

HER SKJER DET: Kjetil Osvold slår den frekke tunnelen på superstjerna Maradona. Han scoret også kampens eneste mål for 31 år siden. Foto: Dagbladet
HER SKJER DET: Kjetil Osvold slår den frekke tunnelen på superstjerna Maradona. Han scoret også kampens eneste mål for 31 år siden. Foto: Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjetil Osvold er en av få i fotballhistorien som har slått tunnel på Diego Maradona. Det gjorde sunnmøringen da han i tillegg senket Argentina i en treningskamp på Ullevaal Stadion rett før Maradona og Argentina vant VM i 1986.

Overfor Dagbladet forteller Osvold om hvordan han fikk oppleve Maradona - som døde av hjertestans onsdag - fra nært hold.

- Jeg var mye i nærheten av Maradona hele kampen. Jeg fikk et unikt inntrykk av hva han kunne: teknikken, overblikket og kroppsbeherskelsen. Han var flink til å posisjonere seg, hurtig og sterk. Jeg fikk en unik nærhet til noe folk ellers ikke får fra TV-skjermen. TV-bildene klarte ikke å fange opp hvor enestående han var. Her måtte jeg være konsentrert hele veien for ikke å bli lurt, forteller Osvold til Dagbladet.

- Og det ble ikke du? Det var vel heller motsatt med tunnel og scoring?

- Ja, det ble jo sånn. Det ble et stort nummer ut av det. Det er morsomt å bli minnet på. Men Maradona hadde en helt fantastisk teknikk. Det viste han i en årrekke for landslaget og ikke minst for Napoli. Han løftet et middelmådig italiensk lag fra den fattige delen av Sør-Italia helt opp i europatoppen, sier Argentinas norske overmann i 1986.

IKONISK MØTE: Kjetil Osvold gikk seirende ut av duellene mot Diego Maradona Foto: NTB Scanpix
IKONISK MØTE: Kjetil Osvold gikk seirende ut av duellene mot Diego Maradona Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Fikk du kommunisert noe med ham?

- Jeg fløy ikke rundt og prata med ham. Vi var jo motspillere, påpeker Osvold med et smil.

Bilder for evigheten

Erik Solér, som også kjempet heroisk på det norske laget som slo Argentina, forteller til Dagbladet at han så på Maradona som noe helt for seg selv.

- Maradona var min store helt. Vi er født omtrent samtidig. Han var den store for meg i hvert fall. Det var et stolt øyeblikk da jeg spilte mot ham i 1986. Selvfølgelig var det gøy at vi vant, men det viktigste var å få spille mot verdens beste spiller, sier Solér til Dagbladet.

- Det var rett før VM. Han hadde ikke sin største kamp mot oss. Vi mener at det var fordi vi var så gode. Det var nok mer fordi det var en treningskamp for dem. Maradona hadde alt det offensive en spiller trenger. Det er tidlig for en idrettsutøver å falle fra bare 60 år gammel.

Osvold har i likhet med Solér flere bilder sammen med argentineren å se tilbake på.

- Jeg har flere bilder av Maradona og meg. Det er stort å se tilbake på. Når man blir eldre, minner man tilbake. Det er et av høydepunktene i karrieren. Maradona er absolutt en av verdens desidert beste fotballspillere gjennom tidene, forteller ålesunderen til Dagbladet, før han kommer med et hjertesukk.

- George Best døde også 25. november (i 2005). To av tidenes beste dør på akkurat samme dato. Det er utrolig spesielt. Det blir som om to av de fire store tenorene skulle dø på samme dato. Både Maradona og Best døde for unge begge to.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer