Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det ultimate ville være å vinne et trofé

Og i kveld kan Rooney bli historisk.

KAN BLI HISTORISK: Det engelske landslaget har holdt nullen i fem kamper på rad. Fredag satses det på å forlenge statistikken når Slovenia kommer på besøk i EM-kvalifiseringen. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix
KAN BLI HISTORISK: Det engelske landslaget har holdt nullen i fem kamper på rad. Fredag satses det på å forlenge statistikken når Slovenia kommer på besøk i EM-kvalifiseringen. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix Vis mer

Det engelske landslaget har holdt nullen i fem kamper på rad. Fredag satses det på å forlenge statistikken når Slovenia kommer på besøk i EM-kvalifiseringen.

Ved å holde nullen i de tre innledende kvalifiseringskampene har England spilt seg til tabelltopp i sin EM-kvalifiseringsgruppe. I tillegg ble det 0-0 i den siste VM-kampen mot Costa Rica, mens Norge ble slått 1-0 på Wembley i september.

Når Slovenia står på motsatt banehalvdel fredag kveld, kan «Three Lions» gå av banen uten å slippe inn mål for sjette kamp på rad. Det har ikke engelskmennene klart siden 2006.

Skal vi tro Chelsea-stopper Gary Cahill er den defensive innstrammingen en helt bevisst handling etter VM-fiaskoen i sommer.

- Vi følte vi trengte å stramme opp det defensive etter VM, og vi er veldig stolte av hvordan vi har fremstått de fem siste kampene, sier han.

Hyller hele laget Midtstopperen, som de senere årene har spilt seg til fast plass både på Chelsea og det engelske landslaget, mener hele laget fortjener skryt for resultatene.

- Det er ikke bare backfireren som skal roses, men også keeperen og spillerne som jobber veldig hardt foran oss. Det er det som har vært nøkkelen til suksess, fortsetter Cahill.

Han mener England har vokst seg til å bli et langt tøffere lag å møte.

- Vi er sterkere fysisk og mer aggressive når vi ønsker å vinne ballen. Det er basisferdigheter når det kommer til å forsvare seg, og akkurat nå gjør vi det veldig bra, sier han.

Rooney runder 100 Kaptein Wayne Rooney spiller sin 100. landslagskamp dersom han blir involvert fredag. Da blir 29-åringen i så fall tidenes yngste til å nå milepælen for det engelske landslaget.

På de 99 første kampene har Manchester United-spilleren rukket å score 43 mål, men det er ikke de personlige rekordene som trigger kraftspissen.

- Jeg kunne sittet her og sagt at jeg har 200 kamper og 100 mål for landet mitt, men det ultimate ville være å vinne et trofé. Det er derfor vi spiller fotball - for å vinne, sier Rooney.

England topper gruppe E med ni poeng av ni mulige. Slovenia følger på plassen bak med seks poeng. Dersom det blir hjemmeseier på Wembley fredag, samtidig som Sveits slår Litauen, vil England på tabelltopp ha et forsprang på seks poeng.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling