DRØMMETREFF: Matteo Darmian banket inn en perlescoring av den sjeldne sorten og ble den store helten mot Crystal Palace. Foto: NTB Scanpix
DRØMMETREFF: Matteo Darmian banket inn en perlescoring av den sjeldne sorten og ble den store helten mot Crystal Palace. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det utenkelige skjedde på Old Trafford: - Helt utrolig

Feil fot og feil posisjon, men det meste føltes riktig ut for Matteo Darmian da han ble den store helten i Manchester Uniteds 2-0-seier over Crystal Palace.

• Manchester United - Crystal Palace 1-0 (1-0)

(Dagbladet): Matteo Darmian. 26 år. Høyreback. Høyrefot. Ingen scoringer og ingen assist for Manchester United i Premier League.

Inntil i dag.

Mot Crystal Palace spilte italieneren på venstrebacken og viste helt nye takter. Først slo han innlegget, med venstrefoten, som Damien Delaney rotet i mål.

Dernest banket han inn 2-0 med et utsøkt volleyskudd, med venstrefoten, som susta via stolpen og i mål. Plutselig noterte Darmian seg for sitt første mål og sin første assist i Premier League med «feil» fot og i «feil» posisjon.

- Det er fort gjort at den havner på rad nr. 40, men Darmian treffer helt perfekt. Utsøkt, oppsummerte fotballekspert Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

Da var det ingen tvil: Darmian ble, overraskende nok, den store helten da Manchester United slo Crystal Palace 2-0 og tok tre viktige poeng i kampen om en Champions League-plass.

Nå er det ett poeng opp til Arsenal, som har én kamp mindre spilt, på 4.-plassen og to poeng opp til Manchester City på 3. plass. Louis van Gaals menn har svakest målforskjell av disse kamphanene.

Klønete selvmål Allerede etter fire minutter kunne hjemmelaget juble. Marcus Rashford flikket ballen videre med hælen på elegant vis. Matteo Darmian slo inn foran mål. Der ventet ingen medspillere, men gjestenes Damien Delaney banket ballen i eget mål på særdeles klønete vis.

Manchester United styrte oppgjøret og hadde veldig mye ballkontakt. Likevel ble det ikke så veldig mange store målsjanser ut av overtaket før hvilen.

Anthony Martial var tilbake i startelleveren og hadde et bra skuddforsøk etter 40 minutter, men Palace-keeper Julián Speroni vartet opp med en strålende redning. 1-0 sto seg til pause.

Drømmetreff Ni minutter etter hvilen spilte van Gaals menn seg fram til en stor sjanse da Juan Mata kom helt fri, men skuddet suste i nettveggen via Speroni.

På den påfølgende corneren kunne imidlertid Old Trafford juble for scoring. Darmian banket til på halvvolley fra 16 meter. Italienerens skudd - med venstrefoten - suste via stanga og i mål på vakkert vis. Speroni var sjanseløs og ledelsen var doblet.

- For et fantastisk treff av Darmian. Det er ikke ofte han scorer mål, men snakk om drømmetreff! Det er helt utrolig, utbrøt TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund og ropte så høyt at mikrofonen holdt på å kollapse.

Darmian hadde et nytt godt skuddforsøk like før slutt, men det hadde vært for godt til å være sant om også den avslutningen gikk i nota.

Italienerens bidrag var likevel nok til at mange måtte gni seg i øynene, og det var nok til at Manchester United innkasserte tre nye poeng.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.