YDMYKET: Ole Gunnar Solskjær og Molde ble nok en gang ydmyket borte mot Sarpborg 08. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
YDMYKET: Ole Gunnar Solskjær og Molde ble nok en gang ydmyket borte mot Sarpborg 08. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Det utrolige skjedde for Solskjær: - Første gang jeg kan si at jeg er direkte flau

Molde-sjefen er bekymret.

Sarpsborg 08 - Molde 5-1

(Dagbladet): Det er ingen tvil om at Ole Gunnar Solskjær har vært en suksess som Molde-trener. Allerede i sin første sesong, i 2011, ledet han romsdalingene til klubbens første seriegull gjennom tidene. Seriegull ble det også i 2012.

Året etter ble det cupgull, før Solskjær fikk sjansen i Cardiff og Premier League. Etter et mindre vellykket opphold der, var han tilbake i Molde i høst og ledet klubben til store seirer i Europa League-gruppespillet sammen med Erling Moe. I årets Tippeliga ligger Molde på en foreløpig 3. plass.

Men én negativ og uforklarlig statistikk forfølger Solskjær. Det startet i Manchester United-legendens aller første kamp i sjefsstolen da Molde ble ydmyket og knust med sifrene 3-0 borte mot lille Sarpsborg 08.

Rett før Solskjær dro til Cardiff, gikk Molde på et nytt tap i Sarpsborg. Og da lagene møttes på samme arena i april, vant Sarpsborg 08 hele 4-0 over Molde.

MARERITTARENA: Ole Gunnar Solskjær og Sarpsborg Stadion er ingen god kombinasjon. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
MARERITTARENA: Ole Gunnar Solskjær og Sarpsborg Stadion er ingen god kombinasjon. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Direkte flau

Solskjær har aldri ledet Molde til seier på Sarpsborg Stadion. Derfor var motivasjonen sterk før treningskampen mot sarpingene i går. Denne gang kunne de vel vise seg fra en bedre side mot østfoldingene?

Det motsatte skjedde. En ny ydmykelse, verre enn noensinne, fant sted. Sarpsborg 08 knuste Molde hele 5-1 i gårsdagens treningskamp.

- Dette er første gang jeg kan si at jeg er direkte flau. Jeg har tapt stort før, men ikke sånn som det her, sier Solskjær til Romsdals Budstikke.

- Vi er like bekymret som supporterne. Vi trenger forsterkninger oppe i hodene til de vi har. Løsningen er ikke å kjøpe inn folk. På papiret har vi gode nok spillere, og vi må jobbe med dem, forteller den tidligere storscoreren.

Tviler på forsterkninger

Sarpsborg ledet 3-1 allerede etter 31 minutter i oppgjøret hvor Pål Alexander Kirkevold, Kristoffer Tokstad, Onyekachi Ugwuadu og Patrick Mortensen (2) scoret hjemmelagets fem mål. Knut Olav Rindarøy noterte seg for Moldes trøstemål.

HERJRET: Sarpsborgs Patrick Mortensen (t.v) og Kristoffer Tokstad scoret tre av målene da Sarpsborg 08 slo Molde 5-1 i går. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
HERJRET: Sarpsborgs Patrick Mortensen (t.v) og Kristoffer Tokstad scoret tre av målene da Sarpsborg 08 slo Molde 5-1 i går. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

- Blir det hentet forsterkninger i sommervinduet?

- Det er ikke sikkert vi har så mye å rutte med. Spillermateriellet er der og som sagt må vi forbedre de vi har, sier Solskjær.

Moldes neste Tippeliga-kamp er hjemme mot Viking 3. juli. Sarpsborg 08 tar imot Brann samme dag - fulle av selvtillit.