- Det vanskeligste er å si nei

Uhrenholdt Jacobsen gleder seg til Tour de Ski, men VM er hovedmålet.

FAVORITT: Å si nei til å gå Tour de Ski er langt vanskeligere enn å følge vinnerinstinktet og gå for suksess, mener Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix .
FAVORITT: Å si nei til å gå Tour de Ski er langt vanskeligere enn å følge vinnerinstinktet og gå for suksess, mener Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix .Vis mer

Å si nei til å gå Tour de Ski er langt vanskeligere enn å følge vinnerinstinktet og gå for suksess, mener Astrid Uhrenholdt Jacobsen. 23-åringen seiler opp som norsk outsider når skifesten starter i tyske Oberhof nyttårsaften sammen med Therese Johaug. Norge stiller uten sine tre antatt sterkeste kvinner; Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira og Vibeke Skofterud. — Det er vanskeligere å si nei enn ja til å starte for en løper som trener hele året for å gå skirenn og ønsker å være med på det største. Men vi har et VM på hjemmebane som sesongens hovedmål. For oss norske løpere er det større enn det meste. For (Justyna) Kowalczyk er VM i Oslo bare et vanlig VM, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Kritiske røster mener det blir feil å sende «B-laget» til skifesten Tour de Ski. — Ettersom jeg er her og skal gå Tour de Ski, er det mulig å satse på begge deler. Men hadde jeg vært i kanonform før jul, ville kanskje også jeg stått over, mente oslojenta. Norges topptrio velger å følge Bjørgens OL-suksessoppskrift og legger inn en treningsperiode mens rivalene bruker kreftene på etappeløp. — Tour de Ski er klart sesongens nest største mål, men VM er uansett det største. Derfor prioriterer vi å legge inn en treningsperiode. For noen kommer Touren midt i blinken, mens hos andre passer det ikke fullt så godt inn, sier landslagstrenerne Egil Kristiansen og Morten Aa Djupvik.

(NTB)