- Det vanskeligste og morsomste vi kunne ha fått

Stabæk møter Valencia. Tromsø møter Athletic Bilbao.

NY TØFF KAMP: Cesar Santin og FCK ble et nummer for store for Thomas Rogne og Stabæk. Det spørs om stjernene fra Valencia blir særlig enklere.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
NY TØFF KAMP: Cesar Santin og FCK ble et nummer for store for Thomas Rogne og Stabæk. Det spørs om stjernene fra Valencia blir særlig enklere. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no): Stabæk trakk Valencia til den avgjørende kampen om plass i gruppespillet i Europa League.

Stabæk åpner med hjemmekamp på Telenor Arena 20.august.

- Dette var det vanskeligste , men morsomste vi kunne ha fått. Det kommer til å trekke masse folk og det blir mange spennende dueller. Tenk deg Thomas Rogne fra Lommedalen mot David Villa! sier Stabæk-formann Ingebrigt Steen Jensen til Dagbladet, og legger til:

- Vi får satse på at de mister munn og mæle på Telenor Arena. De er nok kanskje ikke like godt forberedt på hva som venter dem som FCK var, sier Steen Jensen, som så trekningen sammen med spillerne og trener Jan Jönsson.

Returkampen spilles på mektige Mestalla en uke seinere, 27.august. Vinneren av oppgjøret er klar for gruppespillet i Europa League.

VANSKELIG: Stabæk-formann Ingebrigt Steen Jensen synes allikevel at verdensstjerner fra Valencia var det morsomste Stabæk kunne få.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
VANSKELIG: Stabæk-formann Ingebrigt Steen Jensen synes allikevel at verdensstjerner fra Valencia var det morsomste Stabæk kunne få. Foto: Lise Åserud / SCANPIX . Vis mer

- Det kommer til å kry av Stabæk-fans på tapasbarene i Valencia. Den opplevelsen de vil få er nesten det viktgste, sier Stabæk-sjefen.

- Det blir tøft, men det blir gøy. Det er selvfølgelig ikke umulig. Vi har fått mye internasjonal erfaring de siste årene. Skal vi gå hele veien må vi slå dem alle, sier Jan Jönsson til Stabæks hjemmeside.

Dobbelt spansk
Tromsø trakk også spansk motstand og åpner mot Athletic Club Bilbao i baskerland den 20.august. Returoppgjøret går på Alfheim 27.august.

- Dette var vel ikke akkurat noen drømmetrekning. De er et veldig godt hjemmelag med masse erfarne spillere, sier Sigurd Rushfeldt, som selv har spilt i La Liga.

Spissen scoret begge målene da Tromsø sikret avansement i går og har oppskriften klar på hva som skal til for å gå videre.

- Vi må utnytte hjemmefordelen på kunstgresset på Alfheim og spille opp mot vårt absolutt beste i begge kampene, sier Rushfeldt.

Ståle slapp kunstgress
Også den siste runden i Chmapions League-kvalifiseringen ble trukket i formiddag. Ståle Solbakkens FCK må si seg fornøyd med trekningen da de slapp mer «kunst-piss» i den siste avgjørende runden. Stabæks overmenn skal til Kypros og møte Apoel Nicosia til play-off-kamp. Arsenal møter skotske Celtic.

Her er alle kampene:

FC Sheriff - Olympiakos
Red Bull Salzburg  - Maccabi Haifa
FK Ventspils - FC Zürich
FC København - Apoel Nicosia
Levski Sofia - Debrecen

Lyon - Anderlecht
Celtic FC - Arsenal FC
FC Timisora - Stuttgart
Sporting Lisboa - Fiorentina
Panathinaikos - Atletico Madrid

Kampene spilles 18/19 og 25/26. august.

INGEN DRØMMETREKNING: Sigurd Rushfeldt sier Tromsø må utnytte fordelen hjemme på Alfheim om de skal ha mulighet til avansement på bekostning av Athletic Bilbao.
Foto: Aleksandar Djorovic / SCANPIX
INGEN DRØMMETREKNING: Sigurd Rushfeldt sier Tromsø må utnytte fordelen hjemme på Alfheim om de skal ha mulighet til avansement på bekostning av Athletic Bilbao. Foto: Aleksandar Djorovic / SCANPIX Vis mer