VANT IGJEN: Alexander Kristoff jubler for seier i lagkompis Sven Erik Bystrøms hjemby, Haugesund. Dette var nordmannens 15. seier for året - og nordmannen vil ha mer!
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
VANT IGJEN: Alexander Kristoff jubler for seier i lagkompis Sven Erik Bystrøms hjemby, Haugesund. Dette var nordmannens 15. seier for året - og nordmannen vil ha mer! Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

- Det vanskeligste var før spurten

Iskald Kristoff tok sin andre strake seier i Tour des Fjords.

HAUGESUND (procycling.no) For andre dag på rad kunne Alexander Kristoff juble for seier i Tour des Fjords. Årets sykkelsensasjon fra Stavanger var best når det gjalt som mest og tok førsteplassen på den 205 kilometer lange etappen.

- Det vanskeligste var vel veien fram til sprinten, for det var veldig kaldt. Spurten følte jeg var ganske kontrollert. Jeg stresset ikke de siste tre kilometerne, men man vet aldri. Det er mange raske ryttere her, sier Kristoff til procycling.no.

Raske ryttere fikk Kristoff erfare. Nordmannen fikk tøff konkurranse og måtte åpne spurten like før 200 meter før mål i regntunge Haugesund. Jasper Stuyven (Trek) kom nærmest nordmannen, like foran Asbjørn Kragh Andersen (Team Trefor Blue Water).

- Jeg har nok det beste opptrekket i dette rittet. Foran spurtene, er det veldig bra, legger Kristoff til.

- Kan du ta fem etappeseirer?

- Jeg er inne i god steam nå, men vi får se. Er det et ufarlig brudd en dag, kan vi la det gå for å verne om sammendraget.

- Hvor trygg var du foran spurten i dag?

- Jeg følte meg ganske trygg. Jeg frøs hele dagen, og det tapper deg mye for krefter. Jeg tror alle frøs like mye.

LIVE: Les fyldig referat fra rittet

Dermed beholder han sammenlagtledelsen i rittet som forflytter seg enda lengre østover på morgendagens etappe fra Stord til Sauda.

Edvald Boasson Hagen ble nest beste nordmann på fjerdeplass.

- Det var skikkelig kaldt og mange slitne kropper som slet i de våte forholdene. Vi prøvde å ta noen bonussekunder med Edvald (Boasson Hagen), men vi ble nummer fire, sier sportsdirektør i MTN Qhubeka, Alex Sans Vega.

Alt lå til rette for ny seier til Katjusja-rytteren på rittets andre etappe, torsdag. Etter onsdagens lekne seier på den første etappen, var alles øyne rettet mot nordmannen. 27-åringen hadde også styrkede odds ettersom fjorårets andremann i sammendraget, Magnus Cort (ORICA GreenEdge) ble omrokert til å være hjelperytter.

Tidlig på etappen kom et tremannsbrudd seg av gårde hvor Michal Podlaski (ActiveJet), Antwan Tolhoek (Rabobank) og Ole Andreas Austevoll (Team FixIT.no) tok plass. Trioen hadde over åtte minutter på det meste.

Men til slutt var det unge Austevoll som skulle ta det meste av oppmerksomheten. 21-åringen støtet alene med fem mil igjen til mål, og holdt unna til det gjensto like under to mil etter å ha fått besøk av landsmann Håvard Blikra (Coop ØsterHus).

Men fra rundt halvannen mil før mål var det samlet, og et utbrudd syv kilometer før målgang var ikke nok til å temme Kristoffs trofaste hjelperyttere. På oppløpet i Haugesund var Katjusja-toget best som mange ganger før. Kaptein Alexander Kristoff spurtet i ensom majestet over målstreken og innkasserte seg for sin 15. seier for sesongen.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no