KLAR FOR VM: Martin Johnsrud Sundby er blant de som stiller til skiathlon i helga. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KLAR FOR VM: Martin Johnsrud Sundby er blant de som stiller til skiathlon i helga. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

- Det var aldri noen gnisning mellom oss

Men Johnsrud Sundby har lagt planen for å slå Northug på lørdag.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Det ble høy temperatur etter i NM i vinter da Martin Johnsrud Sundby var regelrett forbannet på at Petter Northug ikke hjalp til med å dra underveis på duathlon.

Det ble selvsagt tema også på dagens pressekonferanse, for i morgen skal de to gå sammen i duathlon igjen, og Northug har gjort det helt klart at planen hans er å henge på så lenge han kan, og knuse de andre mot slutten.

- Jeg må ha min egen plan for hvordan jeg skal vinne løpet i morgen. Jeg har lagt en så god plan som overhodet mulig, så får vi se i morgen om jeg klarer å løse det. Jeg må ha min måte å gå på, men det er ikke bare Northug i det feltet, det er mange andre, sier Johnsrud Sundby.

- Jeg anslår at 25 mann kan ta medalje i det feltet, så det gjelder å ha den beste planen. Jeg mener jeg har en god plan, så håper jeg at jeg er i form til å løse den. Jeg er i god form, sier han, vel vitende om at han er sjanseløs mot Northug i en eventuell spurt.

- Det ble jo litt gnisning mellom dere to i NM, hvordan har dere løst det i etterkant?

- Jeg tror det var dere som laget den gnisningen, det var aldri noen gnisning mellom oss utenom at vi var uenig om måten å løse det på, sier Martin Johnsrud Sundby.

- Det er det samme på trening, jeg sier fra om jeg er uenig dersom jeg er det. Det er sånn gutter er, og jeg håper vi kan fortsette å ha det sånn. Jeg lover at jeg skal være ganske hissig på grøten i morgen også, sier en tydelig tent 28-åring.

Landslagstrener Trond Nystad gjør det klart at laget snakker taktikk før lørdagens renn, men vil ikke bekrefte at den går ut på at Petter Northug skal vinne gull.

- Vi har selvsagt en taktikk, men den er litt individuell, alle må løse oppgaven så det passer dem selv. Vår taktikk er at flest mulig nordmenn skal være på pallen, sier Nystad.

Eldar Rønning og Tord Asle Gjerdalen er begge klare på at de tror det blir massespurt på søndag. Martin Johnsrud Sundby vek litt unna spørsmålet, mens Sjur Røthe mener det vil skalles av flere løpere enn vanlig i hvert fall, om det ender i spurt på oppløpet.

- Jeg tror det blir færre på oppløpet enn det har vært før i fellesstart. Jeg tror det er en veldig tøff skøyteløype, så jeg tror det vil bli gått hardt. Jeg håper det er bra for små, lette løpere som sitter her, sier Røthe, og smiler.

- Jeg håper først og fremst at jeg er med når vi kommer inn på oppløpet, sier han.

Tittelforsvarer Petter Northug hadde fri fra dagens pressekonferanse etter sprintsølvet i går.