BERBASHOW: Dimitar Berbatov hadde en strålende ettermiddag i Manchester, og lagkameratene har all grunn til å takke spissen etter tre scoringer og storspill mot Liverpool.Foto: SCANPIX/EPA/ROBIN PARKER
BERBASHOW: Dimitar Berbatov hadde en strålende ettermiddag i Manchester, og lagkameratene har all grunn til å takke spissen etter tre scoringer og storspill mot Liverpool.Foto: SCANPIX/EPA/ROBIN PARKERVis mer

- Det var aldri noen tvil om kvaliteten

Ferguson skryter av Berbatov etter perle-hattricket mot Liverpool.

||| (Dagbladet): Manchester United - Liverpool 3-2.

Manchester United hadde rotet bort to ledelser på rad før ettermiddagens storoppgjør mot Liverpool på Old Trafford, og Alex Ferguson uttrykte bekymring for trenden.

Da 2-0 ble til 2-2 i løpet av få minutter så det ut til å skje igjen.

Men Dimitar Berbatov er i ferd med å endelig skape seg en strålende sesong i den røde drakta, og i dag viste han tre ganger hva han er verdt, med tre fantastiske scoringer.

Bulgarerens hattrick, det første av en United-spiller mot Liverpool siden 1946, ble fullført med fem minutter igjen. Og Alex Ferguson fikk se at det fortsatt finnes vinnermentalitet i dette Manchester United-laget.

- 2-2 var et parodisk resultat, og det er egentlig 3-2 også. De hadde momentumet på 2-2, men de skapte jo ingenting. Van der Sar gjorde ikke en redning. Jeg kunne ikke se oss tape, sier skotten på TV 2 etter kampen.

Før han selvfølgelig skryter av Dimitar Berbatov.

- Han fikk mye kritikk i forrige sesong, og det skjer når vi betaler mye for en spiller. Men denne sesongen viser han seg fra en bedre side, han har vært veldig bra på trening og førsesongen. Det var aldri noen tvil om at han har kvaliteten, sier Ferguson.

Torres misset i markeringen
Lenge så Liverpool sjanseløse ut på Old Trafford.

Ingen av lagene var spesielt gode i første omgang, men bortelaget hadde ikke ett eneste skudd på mål før hvilen.

DOBBEL: Normalt ville to scoringer mot United gi Steven Gerrard overskriftene, men ikke i dag. - Vi var gode i andre omgang, og fortjente å komme tilbake. Men det er selvfølgelig alltid tøft å slippe inn så seint, sier Liverpool-manager Roy Hodgson.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
DOBBEL: Normalt ville to scoringer mot United gi Steven Gerrard overskriftene, men ikke i dag. - Vi var gode i andre omgang, og fortjente å komme tilbake. Men det er selvfølgelig alltid tøft å slippe inn så seint, sier Liverpool-manager Roy Hodgson.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

Manchester United derimot hadde et par, og etter drøyt 40 minutter tok de ledelsen.

Dimitar Berbatov er i ferd med å endelig skape seg en strålende sesong i den røde drakta, og viste høy klasse da han scoret sitt fjerde for sesongen med hodet.

Fernando Torres gjorde sitt beste for å holde bulgareren strandet med et livtak da corneren kom fra venstre, men Berbatov trengte ikke luft under føttene for å styre ballen det hjørnet Paul Konchesky egentlig skulle passe på - men glemte.

Berbatov viste klasse
United åpnet best også etter hvilen, og etter 59 minutter skulle Dimitar Berbatov vise seg fram igjen.

Spissen brukte brystet til å legge opp en ball til seg selv inne i feltet med ryggen mot mål, brassesparket den mot venstre kryss, og Pepe Reina kunne bare fastslå at han var blitt utklasset da kula snek seg over streken via tverrliggeren.

En perle.

- Det andre målet var uventet, en overraskelse. Ikke mange brassespark går inn, men denne gangen gjorde det det, sier Alex Ferguson.

Der og da så Liverpool, som nevnt, sjanseløse ut.

Men i fotball trenger man ikke alltid en sjanse for å få resultater, og etter 63 minutter ble håpet tent.

Gerrard-dobbel
Rio Ferdinand meldte forfall med sykdom før kampen, inn kom Jonny Evans, og erstatteren var synderen som startet dramaet på Old Trafford.

Evans styrtet klønete inn i en takling på Fernando Torres inne i feltet, og laget straffen som ga Steven Gerrard muligheten til å lage match igjen.

Gerrard satte ballen kontrollert i høyre hjørne, 2-1.

Og like etter var Liverpool-kapteinen der igjen, med utlikningen på frispark.

Darren Fletcher etterlot seg et hull i United-muren, Steven Gerrard fant det, og plutselig sto det 2-2. To skudd på mål, to nettkjenninger for Gerrard.

Berbatovs hattrick
Men så var det denne Dimitar Berbatov, da.

Manchester United fikk sitt forventede press i sluttminuttene, og drøye fem minutter før slutt skulle bulgareren utnytte overtaket.

John O'Shea slo innlegget mot Berbatov, denne gangen gikk spissen høyt i duellen med Jamie Carragher, og den velplasserte headingen sendte hjemmefansen til himmels.

Var det noen som sa flopp? Ingen i Manchester i kveld.

KUNSTVERK: Alle Berbatovs scoringer var fine, men brassesparket til 2-0 var i en egen klasse.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
KUNSTVERK: Alle Berbatovs scoringer var fine, men brassesparket til 2-0 var i en egen klasse.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer