- Det var åpenbare apelyder

Flere hundre spanske supportere hetset Balotelli, ifølge vitner.

I FOKUS IGJEN: Mario Balotelli ble byttet ut av Cesare Prandelli etter en knapp time, og kort etter scoret Italia. Ifølge britiske avviser opplevde Balotelli apelyder fra tribunen underveis i kampen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Leonhard Foeger
I FOKUS IGJEN: Mario Balotelli ble byttet ut av Cesare Prandelli etter en knapp time, og kort etter scoret Italia. Ifølge britiske avviser opplevde Balotelli apelyder fra tribunen underveis i kampen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Leonhard FoegerVis mer

(Dagbladet): Mario Balotelli fikk en frustrerende kveld på topp for Italia mot Spania i går.

Spissen var aktiv i den timen han var på banen, var absolutt delaktig da italienerne var farlige før den første scoringen kom, men de fleste husker nok best to episoder fra City-spissens bidrag til kampen:

Balotellis rasende angrep på gressmatta før pause, og hans uforståelige nøling da han var alene med Iker Casillas i andre omgang.

En ustabil kveld for spissen, men ifølge Daily Mirror og Daily Star kunne han hatt grunn til å være enda mer i ubalanse. De skriver i dag at flere hundre spanske supportere kom med konstante apelyder mot Balotelli gjennom hele kampen.

- Jeg kunne ikke se hvem som gjorde det, men det var åpenbare apelyder. Det var kvalmt, sier Getty-fotograf Michael Steele til Mirror.

- Det finnes ingen unnskyldning for det. Jeg er ganske sikker på at Balotelli fikk med seg hva som foregikk og hørte det, for han var nærme den seksjonen da han fikk gult kort, sier fotografen.

Ville gå av
Et annet øyenvitne sier til avisa at det var rundt 200-300 spanjoler som deltok i hetsen, og han har tatt bilde av to supportere han mener var blant oppviglerne. Da han varslet vaktene på stadion, foretok de seg likevel ingenting.

Til tross for vitnebeskrivelsene er det foreløpig ingenting som tyder på at Mario Balotelli fikk med seg hva som skjedde på tribunene.

Balotelli ble altså tatt av rett etter den store muligheten han fikk, og erstatter Antonio Di Natale satte kort tid etter inn 1-0.

Spissen uttalte samtidig før EM at han ville gå av banen dersom han ble utsatt for rasisme i Ukraina og Polen.

- Jeg håper at det ikke blir et problem i EM. Da vil jeg forlate banen umiddelbart og dra hjem, sa Balotelli, som tidligere denne uka ble offer for nazistisk hets på ytterliggående italienske nettsteder.

Ikke straff
I går var det altså Cesare Prandelli som tok ham av, men Italia-sjefen avviser at det var noen straff for dårlig spill som gjorde at City-spissen måtte se resten av kampen fra benken.

- Jeg hadde allerede bestemt meg for å sette inn Di Natale før den feilen, så det var ikke ment som straff, sier Prandelli, ifølge Football-Italia.

- Jeg vet ikke hva som skjedde da Mario var alene med Iker Casillas. Han hadde trolig to valg, og i sånne situasjoner burde spisser bare ha ett. Han skulle gitt ballen til Antonio Cassano. Jeg skal snakke med ham, så får vi se. Det gule kortet hans plager meg heller ikke, jeg ønsker at spissene skal gi 100 prosent, sier treneren.

Italienske medier spekulerer nå på om Antonio Di Natale vil bli foretrukket på topp i Italias neste kamp.