Jonathan Parr:

- Det var bæsj på gulvet

I den nyeste episoden av Viaplays Premier League-podkast forteller den tidligere England-proffen Jonathan Parr om en ganske spesiell hendelse.

MERKELIG: Jonathan Parr åpner opp en historie som skapte sjokkbølger i England. Foto: Terje Bendiksby / NTB
MERKELIG: Jonathan Parr åpner opp en historie som skapte sjokkbølger i England. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Den ferske Premier League-eksperten Jonathan Parr gjestet denne uka Premier League-podkasten til Viaplay.

Der fikk duoen Kasper Wikestad og Jonas Berg-Johnsen servert noen historier fra Parrs tid i England. 33-åringen la fotballkarrieren på hylla så seint som i januar i år, og spilte fem år på balløya (Crystal Palace 2011-2014 og Ipswich 2014-2016).

I løpet av den snaue 1,5 time lange episoden, var det spesielt én historie som var av det spesielle slaget.

Overraskelse i garderoben

Under Championship playoff-semifinalen mellom Crystal Palace og Brighton i 2013, forteller Parr om en bisarr hendelse.

Da Crystal Palace-laget inntok garderoben på Amex Stadium, hjemmebanen til Brighton, lå det en overraskelse klar til dem.

- Da de kom inn i garderoben var det bæsj på gulvet ved siden av toalettet. Ian Holloway (den gang Crystal Palace-manager) er jo veldig eksentrisk og viser mye følelser. Han mista det ganske bra da, og mente at det var taktikk fra Brightons side, sier Parr på podkasten.

Den tidligere Crystal Palace-spissen, Aaron Wilbraham, har ifølge Daily Star også kommentert hendelsen.

Aaron Wilbraham feirer etter at Crystal Palace rykket opp til Premier League. I bakgrunnen (t.v) er Jonathan Parr. Foto: Shutterstock editorial
Aaron Wilbraham feirer etter at Crystal Palace rykket opp til Premier League. I bakgrunnen (t.v) er Jonathan Parr. Foto: Shutterstock editorial Vis mer

- Vi dukket opp på stadion og lukten i garderoben var som om noen hadde bæsja og smurt det ut over hele dusj- og toalettområdet. Det var over hele gulvet.

Avføringen skulle vise seg å komme fra ukjent hold.

- Det var bussjåføren (til Crystal Palace) som hadde blitt dårlig og ikke kommet seg på do, sier Parr, som på grunn av skade ikke var til stede den dagen for å ta innover seg velkomstgaven.

I en artikkel fra The Guardian i 2013 kommer det fram at Brighton-manager, Gus Poyet, skal ha blitt rasende etter hendelsen og sendt et brev til alle de ansatte i klubben med krav om at den skyldige sto fram. Men gjerningsmannen var altså ikke en fra hans egen leir.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 18.08.2013 SPRÅKVANSKER: Manager til nyopprykkede Crystal Palace, Ian Holloway, er klar for årets sesong i Premier League. Med seg på laget har han Jonathan Parr, spilleren med det litt vanskelige navnet. VIDEO: Oddbjørn Vistnes Vis mer

- Hadde dårlig tid

Ifølge Parr og Wikestad har bussjåføren i seinere tid forklart hva som skjedde den dagen. I studioet stiller Bergh-Johnsen seg spørrende til hvorfor i all verden bussjåføren ikke ryddet opp etter seg.

- Det var jo det han sa, han hadde prøvd å skrape og rydde opp litt. Det var jo det som hadde gått galt. Laget hadde allerede kommet, og han hadde dårlig tid, sier Wikestad.

Crystal Palace vant kampen 2-0, og rykket seinere opp til Premier League etter å ha slått Watford i playoff-finalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer