- Det var bare å komme seg rundt ham og gasse på

Iskald Ingebrigtsen tok seg videre.

GIKK VIDERE: Henrik Ingebrigtsen tok seg videre i dette feltet i forsøksheatet på 1500 meter i formiddag. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
GIKK VIDERE: Henrik Ingebrigtsen tok seg videre i dette feltet i forsøksheatet på 1500 meter i formiddag. Foto: Foto: Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

MOSKVA (Dagbladet): Forventningene til Henrik Ingebrigtsen (22) har vært enorme etter at rogalendingen leverte EM-gull og 5. plass i OL i fjor sommer.

Da han møtte pressen i går formiddag forsøkte han å tone ned forventningene noe, og understreket at det vanskeligste løpet ville bli dagens forsøksheat.

Vanskelig ble det, men Ingebrigtsen tok seg videre — med et nødskrik. 22-åringen løp inn som nummer seks i formiddag, altså på den aller siste automatiske kvalikplassen til fredagens semifinale.

Ingebrigtsen hadde 11/100 ned til sjuendeplassen.

Fikk gode svar
- Jeg ville komme greit ut i starten, og det følte jeg at jeg gjorde. Jeg hadde lyst til å komme meg inn til lista så fort som mulig, men det tok litt lenger tid enn det jeg forventet. Det gikk vel 300 og noen meter. Kampen om plasseringene var hard i starten. Jeg gjorde det som måtte til, verken mer eller mindre. Jeg fikk gjennomført som jeg ville, sier han.

- Fikk du de svarene du ville ha?

- Ja, og jeg tror kroppen vil fungere enda bedre i semifinalen. Jeg tror den trengte en gjennomkjøring før fredagen.

Ingebrigtsen la seg tidlig i fjerdeposisjon i heatet. 22-åringen brukte tilsynelatende en del krefter på å knuffe konkurrentene unna den første runden.

FORNØYD: Henrik ingebrigtsen mener han er der han skal være før fredagens semifinale. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
FORNØYD: Henrik ingebrigtsen mener han er der han skal være før fredagens semifinale. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Halvveis lå han omtrent midt i feltet og så ut som han slet litt med tempoet i front.

- Hadde kontroll
Da det var en runde igjen lå han som nummer sju, men jobbet knallhardt de siste 400 meterne.

Han lå riktignok ikke an til å gå videre da det gjensto 200 meter heller, men mener selv han hadde oversikt over konkurrentene.

- Jeg hadde kontroll på han som lå foran. Han hadde brukt litt mye krefter tidligere i løpet. Da det var 200 meter igjen telte jeg konkurrenter. Han fra Qatar seg bakover i feltet, og da var det bare å komme seg rundt han og gasse på, sier 22-åringen.

Ingebrigtsens tid i formiddag ble 3.38,78. Kenyanske Asbel Kiprop vant nordmannens heat på 3.38,15.

• Den norske 22-åringen hadde 12. beste tid av de 24 som tok seg videre til fredagens semifinaler.