Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var bare å springe

Petter Northug tok sin første v-cupseier i klassisk intervallstart.

TIL TOPPS: For første gang i klassisk intervallstart: Petter Northug på toppen av verdenscuppallen. Maksim Vylegsjanin og Alexander Legkov fulgte på andre- oog tredjeplass.Foto: SCANPIX/EPA/PETRI PUROMIES
TIL TOPPS: For første gang i klassisk intervallstart: Petter Northug på toppen av verdenscuppallen. Maksim Vylegsjanin og Alexander Legkov fulgte på andre- oog tredjeplass.Foto: SCANPIX/EPA/PETRI PUROMIES Vis mer

||| (Dagbladet): For noen år siden ville det vært utenkelig at Petter Northug skulle kjempe om seieren på en 15 kilometer klassisk i verdenscupen.

I dag beviste Northug at han kan vinne alt. Alt.

Overrasket
Snaut to kilometer før mål var Northug på fjerdeplass, 8,3 sekunder bak den ledende russeren Maxim Vylegzjanin. Men ingen kunne stå imot nordmannens avslutning.

Northugs fantastiske avslutning sørget for karrierens første verdenscupseier i klassisk intervallstart, rett fra magesjuke.

- Jeg er glad, men litt overrasket. Jeg hadde en god følelse, og kjempet alt jeg hadde. For meg var det bra føre, jeg hadde veldig gode ski, sier Northug i det internasjonale seiersintervjuet.

- Jeg prøvde å åpne litt rolig og komme sterkere utover i løpet. Det lyktes jeg med, sier han.

Staket til seier
Russerne Vylegzjanin og Legkov gikk begge knallsterke løp, men fra startnummer 97 hadde nordmannen fordelen av å kunne gå på konkurrentenes tider.

- Jeg fikk god sekundering underveis, og hørte forspranget minke. Det var elleve sekunder like utenfor stadion, og så var det plutselig bare åtte, sier Northug.

Stakingen inn på stadion gjorde trolig utslaget, og en utkjørt Northug falt overende etter målstreken, et lite sekund foran andremann. Mer nøyaktig, 1,2 sekunder.

- Det var bare å springe inne på stadion. Jeg hadde trua på andreplassen, jeg trodde jeg skulle ta Legkov, men jeg hadde ikke trodd jeg skulle ta førsteplassen, sier Northug.

God norsk dag
Martin Johnsrud Sundby sørget for å gi ettertrykk på den norske suksessen, med sin femteplass. Amerikanske Kris Freeman tok en overraskende fjerdeplass noen tideler Sundby.

Forøvrig var alle de norske løperne inne blant de 30 beste, Jens Arne Svartedal ble nummer åtte og Roger Aa Djupvik nummer ti.

Eldar Rønning ble nummer 13, Odd-Bjørn Hjelmeset nummer 15 og Simen Østensen nummer 29.

UTSLITT: Petter Northug avsluttet forrykende og staket inn til seier, bare noen dager etter at magesykdom satte ham ut.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
UTSLITT: Petter Northug avsluttet forrykende og staket inn til seier, bare noen dager etter at magesykdom satte ham ut. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media