Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var deilig å bare ligge i snøen

Men så skjønte Finn Hågen Krogh at han var på tv.

KLARTE IKKE STÅ PÅ BEINA: Finn Hågen Krogh ble liggende etter fallet på dagens tremil i NM. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
KLARTE IKKE STÅ PÅ BEINA: Finn Hågen Krogh ble liggende etter fallet på dagens tremil i NM. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Det var et bikkjeslagsmål om OL-plasser på dagens tremil med skibytte i NM på Lillehammer, og løperne ga absolutt alt i et siste forsøk på å overbevise landslagsledelsen om at nettopp de er gode nok til å gå den samme distansen i Sotsji.

En av dem som har hatt duathlonet som mål i hele år fikk seg en real nesestyver da han satte staven mellom skiene sine og gikk på trynet i snøen etter noe små kilometer på skøytedelen.

Finn Hågen Krogh hadde slitt med å holde følge med feltet gjennom hele den klassiske delen. Da han stiv som en stokk endte i snøen ville han helst bare bli liggende.

- Det var deilig å ligge i snøen. Men så skjønte jeg at jeg var på tv, så da var det bare å komme seg opp igjen, smiler han etter løpet.

Selv om han var skuffa og lei seg over at duathlon-sjansen i OL forsvant i bakkene på Lillehammer, så han det komiske i situasjonen. Da landslagstrener Steinar Mundal foreslo at han skulle gi seg på toppen av bakken, valgte Krogh å gjøre det.

- Ja, da han spurte meg var jeg ikke vond å be. Det var like greit å stå av i stedet for å kjøre meg så tom at jeg økte sjansen for å bli syk, sier Krogh, som i frustrasjon og skuffelse knekte staven idet han skjente ut til sida ved siden av landslagsledelsen.

En knapp time senere ble han tatt med i OL-troppen. Det er nå først og fremst sprinten Finn Hågen skal gå i OL nå.

- Nå handler det bare om det. Jeg har hatt det som mål i hele år, og nå som duathlon-toget gikk får jeg konsentrere meg om det.

Hele Norges coronakart