ENDELIG: Tom Hilde fikk til to gode hopp i Oberstdorf, en bakke han tidligere har slitt i. Foto: AP/Matthias Schrader/NTb scanpix
ENDELIG: Tom Hilde fikk til to gode hopp i Oberstdorf, en bakke han tidligere har slitt i. Foto: AP/Matthias Schrader/NTb scanpixVis mer

- Det var deilig å få til såpass gode hopp her

Tom Hilde tilbake i Oberstdorf ett år etter skrekkfallet.

Tom Hilde forlot Oberstdorf for nøyaktig ett år siden på båre med brudd i ryggen. Søndag fikk han en opptur i den vonde Schattenbergbakken med femteplass.

- Fjorårets fall har jeg helt glemt, og bakken her har jeg ikke gjort det så veldig bra i tidligere. Det var deilig å få til såpass gode hopp her også, sa Hilde etter femteplassen med hopp på 135,5 og 138,5 meter. Han rykket ned én plass i finalen.

- Dette var moro. Akkurat nå er femteplassen veldig bra. Det er litt som å bare vinne 12 millioner i lotto når det var jackpot forrige helg. Jeg har brukt de to dagene her til å komme opp på et litt høyere nivå. Det er små steg som er viktige framover, sa Asker-hopperen.

Hilde lot seg også imponere over lagkameratene, Anders Jacobsens comeback i skibakken og ikke minst måten sistnevnte danket ut østerrikere og tyskere på i åpningsrennet av den 61. hoppuken.

SKREKKFALL: Tom Hilde falt stygt i Oberstdorf for ett år siden. Foto: REUTERS/Michael Dalder/NTB scanpix
SKREKKFALL: Tom Hilde falt stygt i Oberstdorf for ett år siden. Foto: REUTERS/Michael Dalder/NTB scanpix Vis mer

- Jeg er imponert over at han får til de to hoppene der i det første rennet i hoppuken. Vi har jo ikke akkurat badet i toppresultater denne sesongen. Dessuten er det jo litt ekstra press her. Han firer ikke og bare flesker til.

- Pilen peker oppover, og det har den gjort ganske lenge nå så. Det er bare å fortsette der så kommer jeg til å stå øverst jeg også, slo 25-åringen fast.

(NTB)