AVGJORDE KAMPEN: Bojan Zajic (nummer 26) jubler etter å ha scoret 2-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevaal Stadion.
Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
AVGJORDE KAMPEN: Bojan Zajic (nummer 26) jubler etter å ha scoret 2-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevaal Stadion. Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

- Det var deilig å score på hjemmebane

Vålerenga snøt Tromsø for tabelltopp.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): • Vålerenga-Tromsø  2-0 (1-0)

Tromsø hadde muligheten til å ta tabelltopp med seier over Vålerenga, men scoringer av Håvard Nielsen og Bojan Zajic sørget for tre poeng til hjemmelaget. 17-åringen Nielsen scoret sitt første mål på Ullevaal Stadion.

- Det var deilig å score her på hjemmebane, deilig å score foran klanen. Jeg tenkte ikke så mye i det øyeblikket, man rekker ikke det, sier Nielsen til Dagbladet.

Vålerenga-trener Martin Andresen er full av lovord om sin unge spiss som har fått mye spilletid denne sesongen.

- Han har et kjempepotensiale. Han er er en flink gutt som holder fokus på trening og hvile. Det var meningen at Håvard skulle få noen innhopp denne sesongen, sier Andresen.

Mos i startoppstillingen Tromsø hadde Mos i sin startoppstilling, og den utleide Vålerenga-spissen var svært nære i å gi bortelaget ledelsen tidlig i den første omgangen. Mos kombinerte fint med Drage og avslutningen gikk via keeper Hirschfeld og traff utsiden av stolpen.

- Jeg ble litt dyttet i den situasjonen, men vet ikke om det skulle blitt blåst frispark, sier Mos.

Det ble en spesiell kamp for spissen, som kan fortelle hva han ville gjort dersom det hadde blitt scoring i kveld.

- Jeg ville ikke feiret målet, sier Mos.

Ikke ufortjent Det var de to gjerrigste lagene i Tippeligaen som møttes på Ullevaal Stadion i Kveld, og Vålerenga hadde bare slått Tromsø på en av de siste åtte Tippeligakampene. Per-Mathias Høgmo erkjente at det var fortjent at Vålerenga tok alle tre poengene i dag.

- Det er ikke ufortjent. Jeg syns vi treffer godt med inngangen. Vi har en god sjanse tidlig og presser godt, så blir vi liggende under på en dødball. Jeg syns det var jevnt helt til 0-2, sier Høgmo.

Ti minutter før slutt fastsatte Bojan Zajic sluttresultatet til 2-0 da han ble spilt alene gjennom med innbytter Malmkvist i Tromsø-buret. Fellah var mannen som hadde den målgivende pasningen til serberen med en nydelig stikker.

- En veldig deilig følelse, det er lenge siden jeg har blitt så glad som da Bojan scoret 2-0, sa midtstopper Andre Muri til MAX etter kampen.

To må stå over Det var hele seks spillere som stod i fare for å måtte stå over neste kamp ved et eventuelt gult kort, og to av de så det gule kortet bli dratt opp av lomma til dommer Tommy Skjerven. Det betyr at Mohammed Fellah og Stefan Strandberg må stå over det neste oppgjøret mot Tromsø som spilles allerede neste uke.

- Karantener er en del av spillet. Håper det ikke er alvorlig med Shelton. Tiden vil vise om troppen er bred nok til å takle det, sier Andresen.

Kampen var preget av skader. Både Sahlman i målet til Tromsø og VIFs Luton Shelton måtte byttes ut i den første omgangen.

FØRSTE HJEMMESCORING: Håvard Nielsen fikk nesten en time på banen da Luton Shelton måtte ut med skade.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
FØRSTE HJEMMESCORING: Håvard Nielsen fikk nesten en time på banen da Luton Shelton måtte ut med skade. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer