Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var denne distansen jeg hadde mest lyst til å vinne i OL

Marit Bjørgen er tidenes kvinnelige vinterolympier.

GLADE JENTER:  Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira og Therese Johaug tok alle medalje på dagens tremil.
GLADE JENTER: Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira og Therese Johaug tok alle medalje på dagens tremil. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Marit Bjørgen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira tok i dag gull, sølv og bronse på tremila i Sotsji, etter at de trosset smørernes råd om å bytte ski etter 20 kilometer.

- Jeg er så fornøyd med løpet i dag, og ikke minst laginnsatsen vi viser, sier sølvvinner Therese Johaug til TV 2.

- Vi fikk luke etter 10 km, den klarte vi å holde, og vi dro nytte av hverandre uti der. Det å prestere som et lag her, betyr det meste, egentlig, oppsummerer Johaug.

Hun bekrefter at planen var å skifte ski etter 20 km.

- Men med den luka vi fikk - på rundt 45 sekunder - var det nesten for dumt å somle den bort på å skifte ski. Vi ville ikke tjent noe på det, fordi det var så isette, og vi brukte kantene godt. Det var utrolig moro.

Johaug hyller Bjørgen Johaug tok seg også tid til å hylle Bjørgen:

- Marit er en rå idrettsutøver. Hun er mitt største forbilde. Jeg prøve å henge med, men låra mine var for stive. Balansegangen mellom å føle seg ok og bli søkk stiv er hårfin i denmne høyden. Jeg er kjempefornøyd med sølv og kjempefornøyd med laginnsatsen, sier Johaug.

- Denne tremila har vært et mål lenge. Jeg terpet mye på skøyteteknikken i sommer, og jeg hadde lyst til dette. Det var den jeg hadde mest lyst til å vinne, sier Bjørgen til TV 2.

Tidenes kvinnelige vinterolympier - Jeg følte meg veldig bra da jeg våknet i dag. Jeg følte meg virkelig rå, og jeg har følt meg i god form lenge. Vi hadde stang ut på stafetten og 10 km, men det er glemt nå, sier hun videre.

- Har det irritert deg litt at du tapte 30 km på målstreken i forrige OL?

- Ja, den har nok irritert meg litt. Pluss at den tremila i Kollen 2011 også har motivert meg, spesielt det å vinne i skøyting. Så jeg er utrolig glad.

Bjørgen sier dette til at de tre jentene droppet det planlagte skibyttet etter 20 km:

- Det var faktisk sånn at jeg skjønte det ville sto mellom oss tre. De to andre ville ikke dra akkurat da. Jeg skjønte det var taktikkeri. At hvis jeg gikk inn for å bytte, så ville de to andre dra. Men det ble greit som det ble, gliser Bjørgen.

Bjørgen tok sitt sjette OL-gull og er tidenes kvinnelige vinterolympier.

- Det har jeg ikke tenkt så mye over, men denne tremila har jeg tenkt på ganske lenge. Det var den distansen jeg helst ville vinne. Å vinne og være tre norske jenter på podiet er helt fantastisk, sa Bjørgen til TV 2.

Fornøyd trener Også Kristin Størmer Steira var veldig fornøyd med bronsen hun tok i dag.

- Jeg har brukt den siste uka til å si til meg selv at det var en dårlig dag (på skibytteøvelsen) - at det ikke var noe mer enn det, sier en lettet Kristin Størmer Steira til TV2.

Kvinnelandstlagets trener Egil Kristiansen var glad for resultatet på kvinnenes siste øvelse i Sotsji.

- Etter alt vi har vært gjennom i dette mesterskapet, føles det veldig godt å sette et skikkelig punktum, sier kvinnelandslagets trener Egil Kristiansen til Dagbladet i Sotsji.

- Jeg påførte glidsjefen både hjerteinfarkt og magesår ved å bestemme at vi ikke skulle bytte ski, sier Kristiansen

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!