-  Det var dette jeg kom hjem for

Daniel Berg Hestad (30) avsluttet sitt proffopphold i Nederland for å hjelpe en klubb i motgang. I går lot Molde-kapteinen tårene trille fritt da han sto med Kongepokalen i hånda.

ULLEVAAL (Dagbladet): -  Jeg er oppvokst i Molde og har sterke følelser for denne klubben. Da kom det noen tårer som en reaksjon nå som vi endelig har vunnet noe, for det har vært langt mellom høydepunktene de siste åra. Nå blir vi kanskje kvitt stempelet som nesten-klubb, sier en glad, rørt og utrolig sliten Daniel Berg Hestad i den champagneluktende vinnergarderoben i går ettermiddag.

Den elendige Ullevaal-matta sugde ut alt som var av krefter i slitne fotballbein, men MFK-kapteinen tømte reservetanken da han sendte Molde opp i 3- 2-ledelse fire minutter ut i første ekstraomgang - nærmest i et fortsatt sinne over at dommer Brage Sandmoen blåste straffe til LSK for en Kihlberg-hands 45 sekunder før slutt i ordinær tid:

Først headet Berg Hestad i tverrliggeren, før han selv satte returen i mål.

-  Hadde jeg bare klint til der ville keeperen reddet, men jeg var iskald. Det var utrolig å se den gå inn, sier Daniel Berg Hestad.

-  Hatt stort press

Han var mannen som sendte Molde til cupfinalen med semifinalens eneste mål mot Hønefoss, og i finalen gikk kapteinen foran da LSK hadde det psykiske overtaket etter Arild Sundgots 2- 2-scoring på straffe da Molde trodde gullet var sikret.

-  Det har vært et stort press på meg for å prestere, og da betyr det mye for meg å bidra til at klubben vinner noe. Det er dette jeg kom hjem for. Å vinne cupfinalen er enhver fotballspillers drøm, sier Daniel Berg Hestad - som også var på laget da Molde vant sin første kongepokal i 1994.

Årets pokal setter han litt høyere.

 STOLT OG GLAD:  Molde-kaptein Daniel Berg Hestad viser mer enn gjerne fram Kongepokalen på Karl Johan i Oslo i går kveld. -  Nå blir vi kanskje kvitt stempelet som nesten-klubb, sier en glad og rørt Berg Hestad. Foto: Hans Arne Vedlog
STOLT OG GLAD: Molde-kaptein Daniel Berg Hestad viser mer enn gjerne fram Kongepokalen på Karl Johan i Oslo i går kveld. - Nå blir vi kanskje kvitt stempelet som nesten-klubb, sier en glad og rørt Berg Hestad. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

-  Den gang var jeg bare 19 år, og ikke så sentral. Nå, 11 år seinere, vet jeg hvor mye som kreves for å vinne, og derfor er der nok litt større nå, sier Daniel Berg Hestad til Dagbladet.

Han skrev femårskonktrakt med moderklubben da han løsrev seg fra kontrakten med nederlandske Heerenveen i sommer, og han har allerede gitt Molde-ledelsen klar beskjed om hvordan klubben bør styres i framtida:

Berg Hestads mening

 Ny kurs:-  Jeg har vært så lenge i Molde at jeg regner med at min mening betyr noe. Og jeg mener klubben har gjort mange feil de siste årene. Nå er det viktig at vi får en ledelse som vet hva den vil, og at alle er inneforstått med den nye kursen som stakes ut.

Ikke like mye penger

 Kritisk til treneransettelser:-  Gunder Bengtsson og hans svenske kolleger fikk styre klubben uten å ta imot råd fra andre. Det funker ikke i en liten by. Og de fire siste åra har vi hatt fire forskjellige trenere. Slikt går ikke. Nå vet jeg ikke om Bo fortsetter, men det ser ikke slik ut. Da må vi få en trener som er innstilt på å være her noen år, og vi må enes om en felles filosofi og brette opp ermene.

 Ny ungdomssatsing:-  Vi har ikke like mye penger som klubbene i storbyene og må prioritere egenrekruttering. På 90-tallet ble klubben juniornorgesmester fire ganger. På den siden har det vært forferdelig dårlig de siste åra.

 Spillerkjøp:-  Klubben har kjøpt feil spillere i flere år, spillere som ikke har passet til vår spillefilosofi.

-  Fortjener fest

Paradoksalt nok kan Molde vinne cupgull og rykke ned i samme sesong. Nå venter to kvalikkamper mot 1. divisjonslaget Moss.

-  Vi fortjener en liten fest nå, men fra tirsdag må vi begynne å tenke på kampene mot Moss. Og over to kamper bør vi ta dem, sier Berg Hestad.

-  Hadde du byttet ut cupgullet mot å sikre plassen i Tippeligaen?

-  Det er ingen tvil om at kvaliken er viktigere. Men dette er en historisk kamp. Cupgull er noe alle husker. Denne triumfen var viktig for spillere, ledere, supportere, Molde by og hele regionen. Hvem som vinner en kvalikkamp er det ingen som husker om noen år, sier Berg Hestad.

• Dagens spørsmål: Tror du Molde beholder plassen i Tippeligaen?

ENDELIG: Etter 11 år kunne Daniel Berg Hestad kysse Kongepokalen igjen.
SCORING: Daniel Berg Hestad sender Molde i ledelsen 3- 2. Foto: Scanpix