Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var dritkjedelig å bli gått fra av folk du vanligvis leker med i sporet

Emil Hegle Svendsen er mer motivert enn noen gang.

 MOTIVERT MED BLÅVEIS:  Emil Hegle Svendsen har lagt bak seg en god sommer og ser fram mot den kommende VM-sesongen. På pressetreffet i Sandnes møtte han opp med et blått øye, som han selv sier ikke stammer fra en slåsskamp. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet.
MOTIVERT MED BLÅVEIS: Emil Hegle Svendsen har lagt bak seg en god sommer og ser fram mot den kommende VM-sesongen. På pressetreffet i Sandnes møtte han opp med et blått øye, som han selv sier ikke stammer fra en slåsskamp. Foto: Lars Hulleberg / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNES (Dagbladet): Emil Hegle Svendsen sesongdebuterer i Sandnes sentrum i kveld under Blinkfestivalen. Trønderen sto over gårsdagens Lysebotn opp og er klar for helgens stevne.

Det er ikke bare rulleski i Sandnes sentrum Svendsen er motivert for. Etter mye motgang forrige sesong, er det en toppmotivert trønder som har startet VM-sesongen.

Motivasjonen tilbake - Jeg har trent veldig bra i sommer. Jeg har langt ned mye arbeid og er veldig motivert. Det er gøy å trene nå, sier Hegle Svendsen til Dagbladet.

VM i Kontiolahti endte med to sølv (20 kilometer og stafett). I alt ble ikke sesongen slik han hadde håpet på.

- Det var ingen dritdårlig sesong, men det var dritkjedelig å bli gått fra av folk du vanligvis leker med i sporet. Den følelsen har jeg aldri lyst til å kjenne på igjen, sier en revansjesugen Svendsen.

- Hvis ting går som det skal, så kommer ikke det til å skje.

- Var det enten eller før denne sesongen?

- Enten får jeg gjøre ting skikkelig, ellers så får man rett og slett legge opp. Det er det jeg stod igjen med etter forrige sesong.

- Stor og feit Emil Lagkameratene merker også at det er langt mer motivert Hegle Svendsen som er klar for en ny sesong.

- Han har bestemt seg nå. Han sa han følte seg som en hamburger i vinter. Det var en stor og feit Emil, som ikke hadde så mye krutt, sier Johannes Thingnes Bø mens han kaster et blikk over på Svendsen.

- Du ser det på kroppsholdninga hans at han er på hugget.

Svendsen selv drømmer om å ta VM-gull foran det norske folk i Holmenkollen. Men det er ikke bare VM på hjemmebane som har vekket «Super-Svendsen».

- Jeg har en «indre drive» på å komme tilbake og vise meg fra min beste siste. Jeg skal komme tilbake og være verdens beste skiskytter. Det er mitt mål, forteller 30-åringen.

Han skryter av sin egen sommer, men alt har ikke gått like bra for Svendsen, som møtte opp på pressetreffet i Sandnes med et blått øye.

- Jeg er en aktiv kar på sommeren vettu. Det er ikke fra en slåsskamp, ler skiskytteren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!