TØFT: Aleksander Kilde Aamodt kjørte et godt utfor, men fikk det veldig tungt i slalåmbakken. Her fra utforen. Foto:Bjørn Langsem / DAGBLADET
TØFT: Aleksander Kilde Aamodt kjørte et godt utfor, men fikk det veldig tungt i slalåmbakken. Her fra utforen. Foto:Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

- Det var dritkjipt. Det var gode muligheter til å komme på pallen

Sveitser overrasket alle i superkombinasjonen.

(Dagbladet): Tre nordmenn blant de seks beste etter utfordelen i superkombinasjonen ga norsk medaljehåp.

- Jeg har troa på norsk medalje, sier TV2-ekspert Lars Elton Myhre.

Kjetil Jansrud ledet etter utfordelen, mens Aksel Lund Svindal (seks etter utfor), hadde stor tro på Aleksander Aamot Kilde (fire etter utfor).

- Så hvis jeg sier at jeg har veldig tro på ham, så sier ikke dere det videre og gjør ham nervøs? Bra. Han er ganske god i slalåm, men det kan vi godt holde hemmelig til dette er ferdig, sier Lund Svindal.

Ute av kampen En av de store forhåndsfavorittene Ted Ligety, feilet i slalåmdelen. Amerikaneren slo seg selv knallhardt i hjelmen i målområdet. Han kastet bort en stor sjanse.

Og han var ikke alene. Flere av slalåmekspertene tok store sjanser i håpet på å knappe inn sekunder. Mange endte med hekt eller fall.         

Da Aksel Lund Svindal swingte seg nedover løypa som første nordmann, var det Sandro Viletta som ledet.

Lund Svindals ledelse forsvant like fort som penger i gata. I mål var ledelsen på nesten to sekunder snudd til å være  1.68 bak.

 OVERRASKET ALLE:  Sandro Viletta  tok gull i dagens superkombinasjon. Foto: ALEXANDER KLEIN / AFP / NTB Scanpix
OVERRASKET ALLE: Sandro Viletta tok gull i dagens superkombinasjon. Foto: ALEXANDER KLEIN / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Medaljekampen var over.

- Det er likt som jeg tenkte på utforen. Kjørte bra gass, og det var godt nok til å vinne. Men det ville seg ikke helt. Femten plussgrader er litt drit, det må jeg innrømme, sier Aksel Lund Svindal til TV2. 

En port og rett ut Aleksander Aamodt Kilde var neste nordmann ut. 21-åringen satset alt, men brukte bare en port på å tryne. Kilde forsøkte å reise seg igjen, men da tok det bare fem porter til før han mistet skia.

-  Han er virkelig på gang, så det er mye positivt å ta med seg uansett, sa TV2s-ekspertkommentator Lars Elton Myhre på lufta.

Som en stusselig trøst. 

Selv var unggutten fornøyd:

- Jeg var uheldig å hekte. Sånn er det. Jeg prøver så godt jeg kan, så går jeg rett på ræva, sier en ærlig Aleksander Aamodt Kilde til TV2.

Sure fjerdeplassen Kjetil Jansrud ga alt i forsøket på å bevare førsteplassen fra utfordelen. Til første mellompasseringen hadde han tapt nesten hele forspranget.

- Han må ta det på viljen. Han får ikke skiene til å gli ordentlig, sa Myhre til TV2

- Det var dritkjipt. Det var gode muligheter til å komme på pallen. Jeg har ikke kjørt mye slalåm, så det er ikke lett. Slalåm er blitt nedprioritert for meg. Jeg er temposvak mot de aller beste, sier Jansrud til TV2.

Men det holdt ikke. Kjetil Jansrud sklei inn til den sure fjerdeplassen, 0.19 bak bronsemedaljen. Sandro Viletta tok en overraskende seier. Sveitseren har bare en verdenscupseier i sin karriere. Den kom i Super-G.

Nå lukter det et svært revansjelystent nordmenn til Super-G.