- Det var dumt å gå så fort

Petter Northug.

HELNORSK: Sondre Turvoll Fossli (i midten) vant verdenscup-åpninga i Kuusamo. Eirik Brandsdal (t.v.) og Petter Northug fikk også en tur på seierspallen. Foto: NTB Scanpix
HELNORSK: Sondre Turvoll Fossli (i midten) vant verdenscup-åpninga i Kuusamo. Eirik Brandsdal (t.v.) og Petter Northug fikk også en tur på seierspallen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUUSAMO (Dagbladet): - I fjor ble jeg nummer to på denne sprinten, og var helt ødelagt dagen etterpå. Sprint er knallhardt og tapper masse energi. Hadde jeg visst at jeg skulle bli slått av både Eirik Brandsdal og Sondre Turvoll Fossli, hadde det kanskje vært lurere å ikke gå, sier Petter Northug etter tredjeplassen i Kuusamo i ettermiddag.

- Det er jo frivillig.

Plasseringen ga ham en del bonussekunder til Martin Johnsrud Sundby, men i følge Northug koster de sekundene nesten mer enn de smaker.

- Jeg er dum og går for fullt i fire heat. Det koster, og jeg lærer jo aldri, sier han, vel vitende om at Martin Johnsrud Sundby «slapp unna» med en prolog og en kvartfinale - altså to heat mindre.

- I Tour de Ski er det 60 sekunder i bonus for å vinne. Her er det bare 30. Det er lite å brenne av så mye energi for. Jeg burde definitivt ikke tatt i så mye i den siste bakken i finalen. Da manglet jeg pønsj, men ble motivart da jeg så at Emil Jönsson kjempet om sisteplassen, sier Northug, som var sjanseløs mot Turvoll Fossli og Brandsdal i finalen.

Men både i kvartfinale og semifinale beinfløy han den bratte springbakken i Kuusamo, og viste at formen ikke er så langt unna.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer