Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var dumt å gå så fort

Petter Northug.

HELNORSK: Sondre Turvoll Fossli (i midten) vant verdenscup-åpninga i Kuusamo. Eirik Brandsdal (t.v.) og Petter Northug fikk også en tur på seierspallen. Foto: NTB Scanpix
HELNORSK: Sondre Turvoll Fossli (i midten) vant verdenscup-åpninga i Kuusamo. Eirik Brandsdal (t.v.) og Petter Northug fikk også en tur på seierspallen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KUUSAMO (Dagbladet): - I fjor ble jeg nummer to på denne sprinten, og var helt ødelagt dagen etterpå. Sprint er knallhardt og tapper masse energi. Hadde jeg visst at jeg skulle bli slått av både Eirik Brandsdal og Sondre Turvoll Fossli, hadde det kanskje vært lurere å ikke gå, sier Petter Northug etter tredjeplassen i Kuusamo i ettermiddag.

- Det er jo frivillig.

Plasseringen ga ham en del bonussekunder til Martin Johnsrud Sundby, men i følge Northug koster de sekundene nesten mer enn de smaker.

- Jeg er dum og går for fullt i fire heat. Det koster, og jeg lærer jo aldri, sier han, vel vitende om at Martin Johnsrud Sundby «slapp unna» med en prolog og en kvartfinale - altså to heat mindre.

- I Tour de Ski er det 60 sekunder i bonus for å vinne. Her er det bare 30. Det er lite å brenne av så mye energi for. Jeg burde definitivt ikke tatt i så mye i den siste bakken i finalen. Da manglet jeg pønsj, men ble motivart da jeg så at Emil Jönsson kjempet om sisteplassen, sier Northug, som var sjanseløs mot Turvoll Fossli og Brandsdal i finalen.

Men både i kvartfinale og semifinale beinfløy han den bratte springbakken i Kuusamo, og viste at formen ikke er så langt unna.

- Og den vil bli bedre og bedre utover sesongen, sier han.

VG spurte Northug om han hadde noe håp om å bli kåret til «Årets mannlige utøver» på vinterens idrettsgalla etter de fire VM-gullene i Falun sist vinter.

- Nei, nordmenn glemmer så fort. Jeg er nominert som «Årets klovn», og skal være veldig fornøyd om jeg vinner den prisen, svarte Northug. 

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!