Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var ekstra intenst. Det var et svært dramatisk parti

Lettet pappa Carlsen.

 SPENTE:   Ellen Carlsen og pappa Henrik fulgte partiet tett. Ellen var sikker på at broren skulle redde remis, men ble overrasket da han sikret seieren. Foto: NTB Scanpix
SPENTE: Ellen Carlsen og pappa Henrik fulgte partiet tett. Ellen var sikker på at broren skulle redde remis, men ble overrasket da han sikret seieren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

SOTSJI (Dagbladet): Dagbladet hang på slep på pappa Henrik Carlsen da sønnen Magnus sikret VM-tittelen.

Etter et jubelbrøl var han tilbake til hvilepuls, overraskende rolig etter seierne var sikret:

- Jeg har det bra, og er litt lettet og glad over at det nå er over. Så må vi gratulere Magnus og teamet og sekundantene, ikke minst, som har gjort en fantastisk jobb. Så håper jeg det norske folk, og tv-seere og internetttlskuere for øvrig har likt det de har sett og hatt glede av spenningen og kampen, sa han til pressen.

Intenst Faren innrømmer at det siste partiet tok på:

- Det var litt ekstra intenst. Det var det. Fordi det var ikke det vi normalt forventet, en Berlin av Magnus. Det pleier å være enveiskjør fra hvit, mens her var det ubalanse og Anand sto til dels godt. Et svært dramatisk parti, egentlig, i forhold til hva vi kunne forvente utfra åpningen, sa pappa Carlsen.

Faren var lettet og glad over at sønnen sikret seieren. Og stolt:

- Jeg skal gratulere ham som jeg pleier. Jeg tror han skjønner at jeg både setter pris på, er stolt av han og er imponert over det han har gjort.

Roser Anand Vishy Anand tok tapet med fatning. Den indiske gentlemannen var full av lovord om sin yngre rival.  Det fikk pappa Carlsen til å hylle rivalen:

- Jeg syns Anand skal ha ros for å ha gjort et ordentlig forsøk i dag. Det er klart at både åpningsvalget tydet på at Anand svært gjerne ville vinne dette partiet og det var den rette innstillingen. Han måtte prøve, sier Carlsen.



Utforsk andre nettsteder fra Aller Media