- Det var en absolutt fryktelig, fryktelig avgjørelse

Stoke har fått skikk på hjemmeformen.

 MATCHVINNER:  Jonathan Walters feirer 2-1 scoringen som sikret Stoke tre poeng mot Swansea. Foto: NTB Scanpix
MATCHVINNER: Jonathan Walters feirer 2-1 scoringen som sikret Stoke tre poeng mot Swansea. Foto: NTB ScanpixVis mer

Stoke innledet sesongen svakt på eget gress, men søndag tok klubben sin annen hjemmeseier på rad. Mot Swansea ble 0-1 snudd til 2-1.

Snuoperasjonen var i boks etter mål fra Charlie Adam (straffe) og innbytter Jonathan Walters. Det var Stokes tredje seier i Premier League i høst.

Wilfried Bony ga Swansea ledelsen med et sikkert straffespark etter 34 minutter. Ivorianeren satte ballen motsatt vei for keeper Asmir Begovic. Dommeren pekte på ellevemetersmerket da Ryan Shawcross rev Bony i bakken.

Ti minutter senere var det Stokes tur til å få straffe, men den avgjørelsen var mer tvilsom. Victor Moses falt lett etter en duell med Àngel Rangel. Charlie Adam gjorde ingen feil og skjøt ballen velplassert i hjørnet

Sint Monk Etter kampen langet Swansea-manager Garry Monk ut mot Moses og dommer Michael Oliver.

- Det var en absolutt fryktelig, fryktelig avgjørelse. Han var den eneste som trodde det var straffe. Alle på arenaen ble overrasket. Han (Moses) burde skamme seg etter å ha jukset på den måten. Hadde han vært min spiller, ville jeg ikke latt han få spille neste kamp, sa Monk ifølge BBC.

Stoke-manager Mark Hughes likte dårlig kommentarene til Monk.

- Jeg hørte ham beskylde en av mine spillere for juks. Det er uakseptabelt. Han er opplagt irritert, men han må lære å holde igjen noen ganger. Slikt kommer med erfaring, sa Hughes.

35-årige Monk er den yngste manageren i Premier League.

Gode bytter I annen omgang fikk Hughes' bytter stor betydning for hjemmelaget. Samtlige tre av Stokes innbyttere var involvert i angrepet som ga 2-1-målet. Først snappet Geoff Cameron ballen på midten, før Oussama Assaidi slo den perfekt inn til Walters, som med hodet stanget vertene i ledelsen.

Stoke har hatt en ujevn høst. «The Potters» har slått tittelforsvarer Manchester City på bortebane, men tapt hjemmekamper mot Aston Villa og Leicester. Med søndagens seier klatret Stoke opp til 10.-plassen med sine 11 poeng.

Swansea startet sesongen fantastisk med tre strake seirer, men siden har hverdagen innhentet waliserne. Klubben har gått fem kamper på rad uten seier, der tre av dem har endt i tap.

(NTB)