TO HUNDREDELER FRA SEMIFINALE: Ezinne Okparaebo (t.v.) satte norsk rekord med tida 11,14, men var to hundredeler bak direkte avansement til semifinale, men gikk til slutt videre på tid. Foto: OLIVIER MORIN / AFP PHOTO / NTB Scanpix
TO HUNDREDELER FRA SEMIFINALE: Ezinne Okparaebo (t.v.) satte norsk rekord med tida 11,14, men var to hundredeler bak direkte avansement til semifinale, men gikk til slutt videre på tid. Foto: OLIVIER MORIN / AFP PHOTO / NTB ScanpixVis mer

- Det var en av de sykeste tingene jeg har opplevd

Okparaebo videre til semifinale på 100 meter etter norsk rekord.

LONDON/OSLO (Dagbladet): Ezinne Okparaebo forbedret sin egen norske rekord med to hundredeler i kvartfinalen på 100 meter under kveldsøkta på Olympiastadion, men ytterligere to hundredeler skilte BUL-sprinteren fra å gå direkte videre til semifinale.

Dermed måtte 24-åringen håpe at 11,14 holdt til å bli én av tre som går videre på tid. Det viste det seg til slutt å gjøre, men uansett hvordan det hadde endt til slutt, var det en stor opplevelse endelig å være i gang med OL.

- Vet du hva, det var en av de sykeste tingene jeg har opplevd. Det var utrolig gøy å stå der og bare kjenne det der. De er mye nerver, men samtidig føler jeg at det er de settingene her som får meg til å prestere. Det føltes bra, det føltes kjempebra. Det sykeste er publikum, det er vilt. Jeg måtte bare «wow» da jeg kom ut der, sa Okparaebo før utfallet var klart.

- Jeg føler at formen er bra. Løpet er ikke perfekt, så dersom jeg kommer videre, så skal jeg gjøre det enda bedre. Starten var ikke helt perfekt. Den var ikke bra, i hvert fall ikke ut ifra det jeg så, men man må jo analysere, fortsatte hun.

- Må ha ny rekord Kelly-Ann Baptiste fra Trinidad og Tobago vant heatet på 10,96 og fikk følge av Myriam Soumare fra Frankrike (11,07) og Verena Sailer fra Tyskland (11,12) videre fra den første av sju kvartfinaler.

Raskest av samtlige var amerikanske Carmelita Jeter, som klokket inn på sterke 10,83. Fjorårets verdensmester fra Daegu ser med andre ord ut til å bli vanskelig å slå også i OL. Tilsammen var seks jenter under 11 blank. Tittelforsvarer Shelly-Ann Fraser-Pryce fra Jamaica var ikke en av dem, selv om hun vant sitt heat.

Etter at samtlige sju heat var unnagjort hadde Okparaebo stadig den beste tida av sprinterne som ikke gikk direkte videre, og dermed skal hun løpe semifinale i morgen.

Der vet hun at hun må løpe enda raskere, skal det være noe som helst håp om å være én av de åtte som skal gjøre opp om OL-gullet.

- Jeg må løpe rekord igjen hvis jeg i det hele tatt skal ha en sjanse til å gå videre. Det er OL, alle er i toppform, sar Okparaebo.