Rio de Janeiro, Brasil 20160816.
Sommer-OL i Rio 2016
Friidrett Mandag
Amalie Hammild Iuel etter forsøk 400 m hekk.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Rio de Janeiro, Brasil 20160816. Sommer-OL i Rio 2016 Friidrett Mandag Amalie Hammild Iuel etter forsøk 400 m hekk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Det var en brutal OL-debut

Amalie Iuel slått ut. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Amalie Iuel (22) kvalifiserte seg til OL i siste liten ved å løpe på 55,79 sekunder i forsøksheatet under EM i Amsterdam for fem uker siden.

Den tiden måtte hun vært i nærheten av for å kvalifisere seg til semifinalen i OL. Det klarte hun ikke.

Amalie Iuel løp i det tredje heatet på Olympiastadion i Rio i natt, og ble bare nummer seks i sitt heat. Og med 56,75 sekunder, holdt det ikke til avansement.

Iuel var selv skuffet etter løpet.

- Du kan godt si det ble en brutal OL-debut. Starten var bra, men så sviktet det litt i teknikken. Jeg måtte ta litt for mange steg inn mot de siste hekkene. Det ble dessverre en dårlig tid, sier Iuel til pressen etterpå.

God opplevelse

- Men selv om løpet i seg selv var litt skurrete, har opplevelsen likevel vært morsom. Jeg har lært utrolig mye, og det var stort å stå på startstreken i et OL, sier Amalie Iuel.

- Uansett var dette en drøm som gikk i oppfyllelse. Dette skal jeg ta med meg for alt det er verdt inn mot neste OL i Tokyo.

Nå avslutter Amalie Iuel sesongen og reiser tilbake til USA der hun studerer ved University of Southern California.

- Jeg skal ha 6-8 ukers pause. Det trenger jeg. For det første har det vært en enrom lang sesong, og jeg sliter litt med noen småskader som trenger tid til å leges, sier hun.

For lite nerver

- Det ble en utsettelse på grunn av regnet. Fikk du tid til å bli nervøs av de ekstra 20 minuttene?

- Moro at du skulle nevne det. Jeg har faktisk slappet så mye av og kost med den tida jeg har vært her, ikke minst sammen med Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes at jeg kanskje hadde litt for lite nerver.

Kan ta medalje

-Apropos Karsten Warholm, skal du ut på stadion og heie på ham i hans semifinale i morgen?

- Gjett om jeg skal. Og jeg skal rope høyest av alle. Det var vanvittig inspirerende å se løpet han gjorde tidligere i dag. Jeg er så imponert over ham, både den mentale styrken han viser, og viljen hans.

- Hva tror du om sjansene hans?

- Du, vet du, han har et «hearth of a lion» og jeg har veldig, veldig tro på at han kan ta medalje. Han har vært imponerende på trening, og det han viste tidligere i dag viser at han også klarer å få det ut i konkurranse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer