- Det var en dårlig fotballkamp

Ronny Deila var helt enig med Kjell Jonevret.

• Viking - Strømsgodset 0-0 (0-0)

STAVANGER (Dagbladet): I forrige runde kom Jón Dadi Bödvarsson fra benken, scoret to mål og reddet et poeng for Viking. I dag fikk islendingen igjen sjansen, da 14 minutter gjensto i det målløse oppgjøret mellom Stavanger-laget og Strømsgodset.

Tre minutter før slutt var unggutten nære ved å skaffe Viking straffespark, og bli helt på ny. Dommer Dag Vidar Hafsås var imidlertid ikke enig med de mørkeblå supporterne i Stavanger, og dermed ble det 0-0 i en tam affære mellom to av Tippeligaens antatt beste lag.

- Det var ikke mye som varmet. Jeg syns det var en dårlig fotballkamp. Det var ikke så mye å glede seg over, sier Kjell Jonevret til TV 2.

- Jeg er enig. Jeg syns Viking var et hakk bedre enn oss. Vi kom for å forsvare oss på en god måte, og jeg syns vi forsvarte oss på en god måte. Jeg er stolt av gutta, vi har ikke for vane å ta poeng her nede, sier Ronny Deila til TV 2.

Mange forfall På forhånd var det duket for en av sesongens tøffeste bortekamper for fjorårets seriemester, da Strømsgodset gjestet Viking stadion i kveld. 

Drammensernes trener, Ronny Deila, kom til Stavanger uten flere av sine faste forsvarsspillere i troppen. Jørgen Horn (rygg), Kim André Madsen (prolapsoperert) og Mounir Hamoud (strekk) var alle utilgjengelige. Mot et av Norges antatt beste lag, var det derfor knyttet spenning til hvordan Godset-treneren ville komponere den bakre fireren. 

Valget falt på Lars Sætra og Jarl André Storbæk i midtforsvaret, mens Lars-Christopher Vilsvik og unggutten Marius Høibråten bekledde hver sin back. 

Celebert besøk På tribunen satt landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Han fikk se en første omgang preget av et lavt tempo, dårlig pasningskvalitet og svært få sjanser. En slitt gressmatte, som skal erstattes med en helt ny til Vikings neste hjemmekamp, mot Haugesund, må kanskje ta sin del av skylden for det. 

 BOMMET: Viking misbrukte flere store sjanser i 0-0-kampen mot Strømsgodset. Her er det Godsets Peter Kovacs som forsøker seg. Foto: Digitalsport
BOMMET: Viking misbrukte flere store sjanser i 0-0-kampen mot Strømsgodset. Her er det Godsets Peter Kovacs som forsøker seg. Foto: Digitalsport Vis mer

Det skulle gå nesten en halv time før den første skikkelige sjansen kom. 

Den var det Viking som produserte, og kantspiller Steinthor Thorsteinsson som regisserte. 

Islendingen, som kom fra naboklubben Sandnes Ulf foran denne sesongen, satte fart mot tidligere nevnte Vilsvik. Samtidig startet venstre back Trond Erik Bertelsen på et helhjertet løp på innsiden av lagkameraten sin. 

Bertelsen ble belønnet med en fin pasning, som han like etter brukte til å finne Veton Berisha foran Godset-målet. Viking-spissen hadde løpt seg fri fra sin oppasser, og fikk avslutte fra hjørnet av femmeteren, men til hjemmepublikummets fortvilelse, gikk forsøket utenfor stolpen til Adam Larsen Kwarasey.

Tok seg opp Etter kampens begredelige start, begynte det endelig å skje noe på Viking stadion. 37 minutter var spilt da drammensernes supertalent, Gustav Mendonca Wikheim, var uoppmerksom.

Det utnyttet Yann-Erik de Lanlay som snappet ballen og umiddelbart spilte en Thorsteinsson på løp i full fart mot bortelagets mål.

Islendingen fikk ballen, tok ett touch og gjorde sitt beste for å overliste Larsen Kwarasey. Det ble likevel med forsøket, for den solide sisteskansen avverget relativt enkelt. 

Nærmere kom ingen av lagene før hvilen, og både Viking-trener Jonevret og hans kollega Deila hadde en del å rette på i pausen.

Store sjanser Den 15 minutter lange garderobepraten så det ut til at Viking brukte best, for det gikk bare sekunder før Berisha fikk en ny kjempesjanse. 

MISFORNØYD: Viking-trener Kjell Jonevret mente det var en svak fotballkamp. Foto: Digitalsport
MISFORNØYD: Viking-trener Kjell Jonevret mente det var en svak fotballkamp. Foto: Digitalsport Vis mer

Igjen var de Lanlay arkitekt, igjen fikk Berisha avslutte fra kloss hold, men igjen fikk gjestene avverget faren. 

Etter 56 minutter hadde Deila sett nok. Laget hans skapte nær sagt ingenting framover på banen. Av gressmatta plukket han spissen Thomas Sørum og venstrekanten Flamur Kastrati, og erstattet dem med henholdsvis Peter Kovacs og Francisco Junior. 

Men heller ikke det trekket bidro til å sette nevneverdig trøkk på Viking-forsvaret. 

Ikke Berishas kveld I motsatt ende jaktet hjemmelaget scoring, og skapte etter hvert også flere store sjanser. Den ene etter den andre ble imidlertid misbrukt. Flere av dem av Berisha.

Den unge spissen var både uheldig og udyktig foran mål også mot Rosenborg i forrige seriekamp. Da byttet Jonevret han ut til fordel for Jón Dadi Bödvarsson - og det samme gjorde svensken i dag. 

76 minutter var spilt da forrige rundes tomålsscorer entret banen. 

Og etter 87 minutter mente nær sagt alle med Viking-hjerte at det hadde resultert i straffespark. 

For Bödvarsson startet startet på et flott løp og utnyttet den store farten sin til å skjære inn foran Godset-stopper Storbæk. 

FELT? Bödvarsson gikk i bakken like før slutt, men fikk ikke straffespark. Foto: Digitalsport
FELT? Bödvarsson gikk i bakken like før slutt, men fikk ikke straffespark. Foto: Digitalsport Vis mer

Viking-spissen gikk overende, og publikum og flere på Viking-benken ropte på straffe. Det var imidlertid forgjeves, for dommer Dag Vidar Hafsås holdt fløyta borte fra munnnen.

- Det var en liten touch som setter meg i ubalanse. Men det er nok ikke nok til å gi meg straffespark, sier innbytter Bödvarsson til TV 2 om situasjonen like før slutt.

De siste minuttene var det Viking som var nærmest et seiersmål, men ballen fant ikke veien til nettmaskene i Stavanger i kveld.