TAM FORESTILLING: FFK og Aalesund viste lenge fram en tam forestilling i Fredrikstad i kveld. De fire målene kom det siste kvarteret av kampen.


Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIX
TAM FORESTILLING: FFK og Aalesund viste lenge fram en tam forestilling i Fredrikstad i kveld. De fire målene kom det siste kvarteret av kampen. Foto: Linn Cathrin Olsen / SCANPIXVis mer

- Det var en dårlig kamp med to dårlige lag hvor vi var dårligst

Tam norgesmester slapp inn tre mål på et kvarter i Fredrikstad.

Fredrikstad-Aalesund 3-1 (0-0)

Etter 70 kjedelige minutter ble de siste 20 langt mer morsomme. Først da Fredrikstad vartet opp med dagens fineste angrep og Andreas Landgren serverte James Keene, som enkelt satte inn 1-0 etter 73 minutter. Michael Barrantes og Aalesund var meget misfornøyde med dommeren da de mente de burde hatt frispark i forkant av scoringen.

Fredrikstads 2-0-scoring bare fire minutter senere var det imidlertid lite å si på. En flott chip av Andreas Landgren fant Tarik Elyounoussi, som stupte ballen i mål.

Aalesund svarte bare fem minutter senere. Magnus Sylling Olsen fikk vendt opp i boksen og satte ballen i hjørnet. AaFK jaget utligning, men det var Fredrikstad som var nærmest da Celso Borges testet Sten Grytebust med et godt frispark. På overtid avgjorde Borges på straffespark etter at Elyounoussi ble revet ned.

- Godt med hjemmeseier Elyounoussi var godt fornøyd med å vinne årets siste hjemmekamp.

- Det er såpass lenge siden vi har vunnet hjemme (18. juli mot Brann) at vi hadde bestemt oss for å gi publikum en seier i dag. Vi trengte absolutt denne seieren. Vi vil veldig gjerne slå Lillestrøm neste uke før vi tar en velfortjent ferie, sa målscoreren etter kampen.

Kampen var relativt betydningsløs for begge lag, og eneste motivasjon var muligheten til å avansere et par plasser på tabellen. Første omgang bar også preg av dette. Ikke én målsjanse ble produsert, og det var fryktelig dårlig kvalitet over det som ble vist. Etter pause var det noe bedre, og da Fredrikstad byttet inn James Keene og Borges tok hjemmelaget over.

Skuffet Rekdal AaFK-trener Kjetil Rekdal var meget skuffet etter kampen, og var som vanlig ikke redd for å si det han mente.

- Med normal prestasjon hadde vi slått dette Fredrikstad-laget med tre-fire mål. Det var en dårlig kamp med to dårlige lag hvor vi var dårligst. Kampen tok seg opp det siste kvarteret. Det var vel knapt målsjanser før det, sa Rekdal.

Tom Freddy Aune var enig med sin trenerkollega i at det var en dårlig fotballkamp.

- Det tok seg opp i 2. omgang, og vi lignet mer på oss selv da vi satte innpå Celso Borges og James Keene, mente Aune.

Fredrikstad avslutter sin eliteseriesesong mot Lillestrøm på Åråsen neste helg, mens Aalesund har reprise på NM-finalen mot Brann på eget gress.

(NTB)