7. PLASS: Bjørn Einar Romøren var beste nordmann i Prøve-VM i Holmenkollen i mars. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
7. PLASS: Bjørn Einar Romøren var beste nordmann i Prøve-VM i Holmenkollen i mars. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

- Det var en dum avgjørelse

Romøren blir stadig minnet på Kollen-bråket.

|||

At Bjørn Einar Romøren (29) kjenner nye Holmenkollen bedre enn de fleste, blir neppe noen fordel i kampen om VM-gull kommende vinter.

Det mener verdensrekordholderen iallfall selv. Romøren har satt utfor i nasjonalanlegget over ti ganger. Det kan ingen av konkurrentene i vinterens VM på hjemmebane matche.

- Jeg tror ikke det kommer til å avgjøre kampen om gull eller granbar. Vi bytter bakker hver eneste uke hele vinteren, og de beste vinner også i de fleste bakkene. Det er intet hokuspokus med Holmenkollen. Jeg mener å huske at årets vinner (Simon Ammann) vant «et par» andre renn i vinter også, sier Bjørn Einar Romøren til NTB.

Berg-og-dalbane

Forrige sesong var som en berg-og-dalbane for Hosle-hopperen. Etter seier i Kuusamo i slutten av november i fjor, klappet verdensrekordholderen stadig mer sammen.

- Det er vanskelig å peke på noe spesielt som skjedde, men generelt var det at jeg ikke greide å holde på den gode følelsen og flyten. Det sitter stort sett mellom ørene.

På vei inn i en ny sesong vil bæringen tar mer ansvar selv enn tidligere sesonger.

- Jeg har lyst til å bli enda mer selvstendig når det gjelder egen teknikk. Kanskje har jeg gjort meg litt for avhengig av andre tidligere. Når jeg sitter på bommen i Holmenkollen i VM, er det kun jeg selv som skal få æren eller skylden.

Blåste til storm

I begynnelsen av mars utførte han et av tidenes mest omtalte hopp i ly av kveldsmørket. Det blåste opp til full storm da Romøren «stjal» førstehoppet i Holmenkollen fra Anette Sagen (25).

- Jeg blir stadig minnet på det, men det er lagt bak meg nå. Jeg kommer ikke til å smyge meg opp der flere ganger og angrer veldig på at jeg hoppet det hoppet. Det var en dum avgjørelse, forteller 29-åringen.

Romøren ble beste nordmann på sjuendeplass i vinterens verdenscuprenn i Holmenkollen.

(NTB)

10 HOPP I NYE KOLLEN: Ingen har prøvd nye Kollen flere ganger enn Romøren. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
10 HOPP I NYE KOLLEN: Ingen har prøvd nye Kollen flere ganger enn Romøren. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer