SLO TILBAKE: Sander Sagosen og Norge vant mot Egypt. Foto: NTB Scanpix
SLO TILBAKE: Sander Sagosen og Norge vant mot Egypt. Foto: NTB ScanpixVis mer

Norge slo Egypt

- Det var en «faen» som skulle ut

Sander Sagosen og Magnus Rød med ti mål hver.

  • Norge - Egypt 32-28 (16-14)

HERNING (Dagbladet): Håndballgutta vant den viktige kampen mot Egypt og drømmen om medalje i håndball-VM lever videre.

- Vi vet at Egypt er et lag som aldri gir seg og vi spiller en god kamp. Nå gleder jeg meg til Sverige-kampen i morgen, sier Sander Sagosen til Dagbladet.

- For oss handler det om å vinne hver kamp. Vi må krige på videre, sier Sagosen, sier scoret ti mål i kveld.

- En personlig opptur? spør Adresseavisens journalist.

- Ja, klart det, det var en «faen» som skulle ut. Dette er bedring, selv om det er en mye bedre prestasjon, sier Sagosen.

Norge var forhåndsfavoritter før kampen mot Egypt, men lot seg ikke affisere av presset et slikt favorittstempel medfører.

Motstanderen ga imidlertid Norge svært tøff kamp, og håndballgutta måtte kjempe til siste slutt for å sikre seieren.

- Jeg er veldig fornøyd. Vi får noen sovemål imot, men det er et steg i riktig retning. Det er litt ukonsentrasjon, men Egypt er også gode, sa Christian Berge til TV3 etter kampen.

Historisk sett har Norge et bra tak på håndballherrene fra Egypt. Statistikken viser 18-1-10 i norsk favør.

Slo tilbake

Sander Sagosen fikk mye kritikk for sin prestasjon i oppgjøret mot Danmark før helga. Mot Egypt var Norges stjernespiller tilbake i toppform. Før kvarteret var spilt hadde han scoret like mange mål som i kampen mot Danmark, og PSG-spilleren var svært sentral for at Norge gikk seirende ut.

- Vi var rimelig sikker på at han ville riste av seg skuffelsen, og han virket tent fra start. Han tar ansvar og er langt bedre enn mot Danmark, sa TV3-ekspert, Ole Erevik.

En annen som sto fram for Norge var Magnus Abelvik Rød, som matchet Sagosen på antall scoringer.

- Han er ti kilometer høy. Han er en skytter og tar mulighetene. Men han kan andre ting også, og er fornuftig i forsvar, mente Joachim Boldsen i TV3s studio.

- Jeg fikk beskjed om at jeg skulle starte i går. Jeg fikk litt ekstra tid til å forberede meg, og det var godt. Vi tar med oss den gode følelsen etter denne kampen til kampen mot Sverige. Vi gleder oss, sa Abelvik Rød selv etter kampen.

Stygt spill

De egyptiske spillerne gikk tøft til i forsvar, og viste tidvis stygt spill. De norske spillerne gikk brutalt i bakken ved en rekke anledninger, men dommeren fulgte med å straffet motstanderen. I andre omgang ble en av Egypts spillere utvist etter et slag mot Abelvik Rød.

Egypt holdt følge med Norge hele veien inn, og håndballgutta måtte kjempe intenst for å beholde ledelsen. Til slutt kunne de imidlertid puste lettet ut og konstatere at to svært viktige poeng var innkassert.

Det norske laget har kniven mot strupen i hver kamp framover der bare seier er godt nok. Det er ny kamp mot Sverige allerede mandag kveld, der det blir en slags minifinale for veien videre. For Norge er bare to poeng godt nok.

Matchballer

Danmark og Sverige står med seks poeng i hovedrunden. Norge står med fire - og kan maksimalt få åtte. Dermed er Norge avhengig av at enten Danmark eller Sverige taper sine to siste. De to lagene møtes nemlig i siste runde onsdag kveld.

Den mest sannsynlige veien til semifinale er trolig at Norge slår Sverige mandag kveld, samtidig som Danmark slår Sverige onsdag. Da går Danmark til semifinale som gruppevinner, og får med seg Norge som toer. Dette tar også høyde for at storfavoritt Danmark vinner mot Egypt mandag.

Innbyrdes tabell?

Scenario to er at Norge vinner mot Sverige og Ungarn, og ender på åtte poeng. Samtidig som Danmark slår Egypt, men samtidig taper for Sverige onsdag. Da ender Norge, Danmark og Sverige opp med åtte poeng - og det blir en innbyrdes tabell med bare de tre aktuelle lagene.

Danskene har allerede slått Norge med fire mål (30-26), så derfor teller hvert eneste mål i Norges kamp mot Sverige mandag.

Dette er kampprogrammet i Norges hovedrundegruppe:

Mandag: Norge – Sverige 18.00, Egypt – Danmark 20.30.

Onsdag: Tunisia – Egypt 15.30, Norge – Ungarn 18.00, Danmark – Sverige 20.30.

De to beste i hver av de to gruppene i hovedrunden kvalifiserer seg til semifinale. Disse spilles i Hamburg (Tyskland) fredag neste uke.

Medaljekampene går i Herning søndag neste uke.