- Det var en feilvurdering

Øvrebø tar selvkritikk.

(Dagbladet.no): Tom Henning Øvrebø har nå gjennomgått kampen mellom Italia og Romania, og de ga svar han ikke ønsket å få:

Avgjørelsen om å vinke offside på Luca Toni var gal. 

- Nå har vi fått sett tv-bildene og når vi ser de i slow motion, ser vi at han som scorer for Italia er onside i det ballen blir spilt. Så det var en feilvurdering fra vår side, sier Øvrebø til TV 2 Sporten.

Med unntak av offsidesituasjonen sier Øvrebø at han har fått positive tilbakemeldinger fra UEFA.

- Alle har sett at det var en feilvurdering, og det har også Uefa gitt uttrykk for. Ellers var de fornøyd med hvordan vi løste kampen. Men det er den situasjonen som henger igjen etter den matchen mellom Italia og Romania, innrømmer Øvrebø.

Han påpeker at han der og da instinktivt oppfattet situasjonen som offside, og at det var riktig å annullere scoringen til Toni.

- Nei, jeg sto rimelig greit plassert og jeg var også faktisk overbevist om at det var offside, så jeg støttet assistentdommeren umiddelbart og tenkte at dette var riktig. Men det viser jo hvor vanskelig der er når en trekker inn og en annen trekker ut og det skjer fort. Jeg skulle gjerne hatt de bildene i slow motion på netthinnen i det vi tok vurderingen vår.

TAR SELVKRITIKK: Her gjør Tom Henning Øvrebø en feil han helst skulle ha unngått. Nå tar nordmannen selvkritikk. Foto: EPA/Scanpix
TAR SELVKRITIKK: Her gjør Tom Henning Øvrebø en feil han helst skulle ha unngått. Nå tar nordmannen selvkritikk. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
- Det var en feilvurdering