<strong>FEIL RÅDGIVERE:</strong> Erik «Myggen» Mykland mener idrettsutøvere ikke blir godt nok forberedt på livet etter endt karriere. Her er han i aksjon under oppvisningskamp på Ekebergsletta under Norway Cup i 2008. Foto: Thomas Rasmus Skaug
FEIL RÅDGIVERE: Erik «Myggen» Mykland mener idrettsutøvere ikke blir godt nok forberedt på livet etter endt karriere. Her er han i aksjon under oppvisningskamp på Ekebergsletta under Norway Cup i 2008. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Det var en forbanna flukt

Myggen om kokain-misbruket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Erik «Myggen» Mykland (40) forteller i et intervju med Juleboka til =Oslo hvordan han taklet - og ikke taklet - det at karrieren som fotballspiller tok slutt.

- Etter fotballkarrieren, da er det sånn at plutselig står du der. Du har aldri betalt en regning, leid et hus. Du har ikke hatt en ordentlig jobb, ikke sant? Ingen forteller deg hvordan du skal forholde deg til det. Og da gjenstår to tredjedeler av livet ditt. Det skulle starta da du var 40. Ikke da du er 20. Vi fikk råd på veien, men av feil folk, mener jeg, sier Myggen til =Oslo.

Han sier at mange idrettsutøvere ikke tenker på hvor bra de har det mens de holder på. Etter karrieren leter man etter nye kick, og mange trår feil.

Selv har han blitt dømt for kokainforbrytelser. Han liker ikke å snakke mye om den tiden, fordi han vet at det vil havne på avisenes forsider.

- Men ja, det var en forbanna flukt alt sammen. Både fra virkeligheten og meg selv. Den gangen jugde jeg om alt. Til og med om jeg hadde nøkkelost eller gulost på skiva. Da kommer du inn i en veldig dårlig karusell. Nå kan jeg snakke med omverden og fortelle at sånn og sånn var det i en periode. Da jeg var midt i det, kunne jeg ikke si det til noen, sier Mykland.

Mykland synes også Fotballforbundet lager vanskeligheter for seg selv ved å lage for strenge regler. Det ble mye medieoppstyr rundt spillernes bytur fire dager før det avgjørende tapet mot Danmark i EM-kvaliken tidligere i høst.

- Jeg skjønner at det må være regler, men de må ikke være så rigide at det blir et helvete. Fotballforbundet har sparket seg sjøl i ræva. Si heller at de kan at en pils, selv om det er fire dager før en kamp. Ingen aviser vil skrive om det som er lovlig. Alle trenger en avspenning, sier Myggen til =Oslo.

Myggen spilte 78 landskamper for Norge, og var den store publikumsfavoritten under landslagets glansperiode på slutten av 1990-tallet.

<strong>JULEBOK:</strong> Erik Mykland pryder forsiden av juleboka til =Oslo. Faksimile: =Oslo
JULEBOK: Erik Mykland pryder forsiden av juleboka til =Oslo. Faksimile: =Oslo Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer