Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var en god heading

Synes Ronaldo selv. United på vei mot semi.

(Dagbladet.no): Roma - Manchester United 0-2.

Manchester United inviterer Roma til returmøtet på «Drømmenes teater» med et utgangspunkt som neppe gir italienerne annet enn stygge mareritt.

I fjor ledet Roma 2-1 fra hjemmekampen før de tapte 7-1 på Old Trafford - og 8-3 sammenlagt. I år starter de returmøtet med to baklengsmål.Det kunne sett bedre ut for det italienske hovedstadslaget, som egentlig produserte mest i en lang periode av kampen. United hadde bare én stor sjanse i første omgang - men den scoret til gjengjeld Cristiano Ronaldo på.

- Det var en god heading, og jeg er glad fordi jeg scoret målet og hjalp laget, sier portugiseren til ITV1 ifølge SportingLife.

Roma fortsatte å skape sjanser etter pause, men etter at Christian Panucci bommet på åpent mål sju minutter inn i omgangen, så noe av piffen til å gå ut av vertene. I stedet ble det United som scoret igjen, og skapte flere store målsjanser.

- Det var en veldig bra forestilling. Alle vet at det var en tøff kamp. Roma spilte veldig godt, men vi skapte noen sjanser. Jeg synes vi fortjente seieren, sier Ronaldo.

Vidic ut med kneskade

Men lenge var det Roma som så ut til å fortjene seieren mest. Den første sjansen kom etter et drøyt kvarter, Christian Panucci headet like over mål etter en corner.

SCORET MED ET SMELL: Cristiano Ronaldo kom flyende gjennom feltet og stanget ballen i mål. Samtidig kolliderte han med Roma-forsvarer Marco Cassetti og ble liggende på gresset. Foto: Maurizio Brambatti, EPA/Scanpix
SCORET MED ET SMELL: Cristiano Ronaldo kom flyende gjennom feltet og stanget ballen i mål. Samtidig kolliderte han med Roma-forsvarer Marco Cassetti og ble liggende på gresset. Foto: Maurizio Brambatti, EPA/Scanpix Vis mer

Etter 27 minutter kastet den montenegrinske spissen Mirko Vucinic seg fram og fikk skutt fra langt hold, men ballen snek seg over tverrliggeren.

Minuttet etter var Vucinic i luftduell med Nemanja Vidic. Den serbiske United-stopperen landet forkjært etter duellen og vred kneet. United tok ut Vidic selv om han kom seg på beina.

Men tv-bildene viser en vridning som gir grunn til pessimisme når det gjelder sesongavslutningen for den stødige stopperen.

- Det er en kneskade. Vi må bare be om at det ikke er noe mer enn en nerveskade, sier manager Alex Ferguson.

Ronaldo, selvsagt

Roma hadde hatt de få skikkelige sjansene - men United hadde Ronaldo. Og da trengte de egentlig bare den ene sjansen etter 39 minutter for å lede til pause.

For hvem andre enn den flyvende portugiseren kom susende gjennom feltet da Paul Scholes la et perfekt innlegg fra høyresiden av feltet?

Han stanget ballen i mål, men mens lagkameratene feiret målet, ble han liggende nede med smerter etter at han kolliderte med Roma-forsvarer Marco Cassetti i scoringsøyeblikket.

image: - Det var en god heading

Roma-spilleren appellerte nytteløst til dommeren, mens Ronaldo etter hvert kom seg på beina etter sesongens 36. scoring.

Nye Roma-muligheter

Et par minutter seinere var Vucinic gjennom United-forsvaret, men fra skrått hold satte han ballen forbi borteste stolpe.

Snaue fem minutter etter pause var Roma nær utlikning, men Tonetto skjøt i nettveggen etter et fint angrep på venstresida.

Bare to minutter seinere fikk Panucci en stor sjanse igjen, men umarkert ved bakerste stolpe beinet han ballen høyt over mål. En litt dårlig demping i stedet for et hardt volleyskudd ville trolig betydd mål.

Rooney punkterte kampen

I stedet fikk United overta styringen - og doblet ledelsen etter 66 spilte minutter. Et langt innlegg gikk over hele feltet, men Ji-Sung Park fikk så vidt headet ballen inn foran mål, hvor Wayne Rooney kranglet den i nettet.

Ronaldo og Carrick var begge nær å gjøre 3-0 på skuddforsøk fra distanse. Roma-keeper Doni slo Ronaldos førsøk via stanga til corner.

I siste minutt av ordinær tid var Ronaldo igjen veldig nær scoring, men volleyen etter innlegg fra innbytter Carlos Tevez strøk over tverrliggeren.

Manchester United seiler uansett opp som en stadig sterkere kandidat til å vinne det gjeveste europeiske trofeet denne våren. Men da TV 3 ville vite om han har bygget det perfekte lag, serverte Alex Ferguson et lite stykke skotsk livsvisdom:

- Du oppnår aldri det perfekte. Du søker etter det hele livet, men du får det aldri, sa han med et lurt smil.

KNESKADE: United-stopper Nemanja Vidic ble kjørt av banen etter en litt stygg vridning i kneet. Han kom seg på beina, men kom aldri på banen igjen. Serberen landet forkjært etter en hodeduell.
WAYNE I VELLINGA: Wayne Rooney kranglet inn ballen i mølja foran Roma-målet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media