- Det var en helt ufattelig stemning der ute

Isabelle Pedersen (21) med ny pers.

NY PERS: Isabelle Pedersen løper 100 meter hekk for kvinner Diamond League-stevnet Bislett Games på Bislett Stadion i Oslo torsdag kveld. Pedersen kom på 6. plass og satte ny personlig rekord. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
NY PERS: Isabelle Pedersen løper 100 meter hekk for kvinner Diamond League-stevnet Bislett Games på Bislett Stadion i Oslo torsdag kveld. Pedersen kom på 6. plass og satte ny personlig rekord. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Isabell Pedersen (21) var nærmest ekstatisk etter 6.-plass og ny personlig rekord med 13,16 på 100 meter hekk i Diamond League-stevnet på Bislett fredag.

- Jeg er veldig glad. Det var en helt ufattelig stemning der ute. Jeg fikk en dårlig start, men alt i alt ble dette et ok løp, selv om det bare var middels sammenlignet med det jeg har fått til på trening, sa 21-åringen fra Bergen.

Alle følelsene skyldtes ikke bare det gode løpet. Denne uken fortalte hun også familiehistorien sin i et intervju med Aftenposten. Der fortalte hun blant annet om en helt fraværende far, en far som hun ikke møtte før i fjor.

Deilig - Det har vært mye følelser etter den artikkelen i Aftenposten. Derfor var dette fantastisk deilig. Men jeg angrer ikke på det jeg fortalte. Det var deilig å være ærlig. Jeg følte meg mange ganger helt utenfor da jeg var yngre, og det var mange grusomme dager. Det har tatt meg mange år å akseptere meg selv, sa jenta som er verdensmester to ganger i yngre årsklasser. Først ble hun ungdomsverdensmester i 2009. Året etter ble hun U20-verdensmester.

I år blir U23-EM i Tammerfors i juli viktig for henne.

Kanskje kan det bli VM-tur på henne også.

- Jeg manglet seks hundredeler på VM-kravet i dag. Det kan jeg klare neste gang, mente hun selv.

Neste gang blir et stevne i Göteborg allerede lørdag.

Motivert Christina Vukicevic var det største norske håpet på 100 meter hekk i flere år. Men skader og atter skader har tatt vekk mye av hennes motivasjon. Denne sesongen har hun droppet helt.

Slik er det ikke med Pedersen. Hun føler nesten bare at hun så vidt har begynt.

- Det er fantastisk at jeg får muligheten til å løpe mot de beste. Jeg ser ingen begrensninger, bare utviklingspotensial. Det gir meg mye motivasjon til fortsettelsen, sa hekkehåpet.

(NTB)