Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var en jeg måtte krige inn, og det er de deiligste scoringene

Årst matchvinner for et TIL-lag som endelig har knekket bortekoden.

STAVANGER (Dagbladet): Viking - Tromsø 0-1

Tromsø er plutselig en outsider i medaljekampen etter å ha funnet borteformen før sesongavslutningen.

«Gutan» gikk de åtte første bortekampene av sesongen uten å vinne, men har snudd den negative trenden ved å vinne de to siste på fremmed gress.

Først løsnet det mot Hønefoss sist søndag, og i går var det Tippeligaens store formlag Viking som gikk på en smell.

- Kloke kamper De to seierne gjør at Per Mathias Høgmos gutter er nummer fire i serien, med en kamp til gode på de fleste lagene.

- Nå har vi vunnet to bortekamper på rad, og jeg synes vi har gjort to kloke kamper. Vi har hatt for vane å score ganske tidlig på vårparten i bortekampene våre, men da her det som regel raknet. I dag viser vi oss som mer kyniske og rolige enn på våren, sier matchvinner Ole Martin Årst (38) til Dagbladet etter den viktige seieren.

Superveteranen hadde ikke scoret i Tromsø-drakta siden returen fra Start før sesongen. Sist han tegnet seg på scoringslista var for ti måneder siden.

- Jeg kjente det var lenge siden siste scoring. Det var en jeg måtte krige inn, og det er de deiligste scoringene, sier Årst.

Målet kom etter 14 minutter, og var Tromsøs første forsøk på mål. Det var i det hele tatt en kamp uten de store sjansene, og selv om Viking hadde flest muligheter, hadde de store problemer med å sette Tromsø-keeper Benny Lekström på prøve.

Slet med skader Tromsø har nå tre seirer i serien på rad, men før det gikk de fem strake kamper uten tre poeng. Trener Høgmo sier sommeren var tøff.

- Vi var hardt rammet i juli. Vi hadde to spillere i OL, og hadde en del skader. Vi var 13, 14 på trening og fikk dårlig betalt hjemme mot Rosenborg og Sogndal. Der mistet vi fire poeng, men måten vi har kommet tilbake på har vært viktig for oss, sier Høgmo til Dagbladet.

Foruten Årsts matchvinnerscoring var det den defensive innsatsen som varmet hos treneren.

- På de sju siste i serie, cup og europacup har vi seks seirer. Vi har sluppet inn mål i to av de kampene. Fra å ha vært litt naive på våren der vi ville utvikle angrepsspillet vårt har vi lukket til, og det har vært viktig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media