Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alexis Sanchez i Manchester United

- Det var en lærepenge

Gary Neville mener årets overgangsvindu er tegn på bedring for Manchester United, og tror ingen kunne forutsett at Alexis Sánchez kom til å bli en flopp.

SJOKKERT: Gary Neville sier at ingen kunne ha forutsett at Alexis Sanchez kom til å skuffe så mye som han gjorde i Manchester United: Foto: Oli Scarff / AFP / NTB Scanpix
SJOKKERT: Gary Neville sier at ingen kunne ha forutsett at Alexis Sanchez kom til å skuffe så mye som han gjorde i Manchester United: Foto: Oli Scarff / AFP / NTB Scanpix Vis mer
  • Man Utd - Astana på TV 2 Sport 1 kl. 21.00.

MANCHESTER (Dagbladet): Det var under mandagens episode av Monday Night Football, som sendes på Sky Sports, at Gary Neville og Jamie Carragher diskuterte hva Manchester United må gjøre på overgangsvinduet framover.

I den anledning kommer de inn på signeringen av Alexis Sánchez (30), som Neville tror er en lærepenge som United nå har lært av.

- Han var en solid målscorer som ga alt hvert eneste minutt. Ingen kunne forutsett hvilken katastrofe som var i ferd med å skje. Jeg vet ikke hva som skjedde med ham, sier Neville.

Den tidligere høyrebacken påpeker at de fikk han tilnærmet gratis - gjennom en byttehandel der Henrikh Mkhitaryan gikk motsatt vei - men at lønningene var massive.

- Poenget mitt er ingen kunne ha sett hvor dårlig han kunne blitt, men det var en lærepenge for United. (Radamel) Falcao, (Angel) Di Maria, (Bastian) Schweinsteiger og Sanchez - de har kastet bort hundrevis av millioner pund på disse spillerne, mener Neville.

- Følte han var trist

Tidligere United-manager José Mourinho snakket nylig med The Telegraph om perioden han hadde Sanchez under seg i Manchester United.

Portugiseren tror han vet hvor 30-åringen ikke lyktes.

- Sanzhez. Jeg følte at han var en trist mann. Og jeg tror at hvis du ikke er glad uansett hvilken jobb du har, er det vanskelig å prestere på øverste nivå. Det kan hende jeg tar feil. Kanskje var det meg som ikke var kapabel til å komme gjennom til ham og få det beste ut av ham, sier Mourinho.

- Som manager har du noen ganger kapasiteten til å få det beste ut av spillere, andre ganger er du ikke suksessfull. Men realiteten er at jeg alltid har følt at han har vært trist. Kanskje kan han komme til hektene i Italia. Jeg håper det. Jeg ønsker alle spillere godt, fortsetter Mourinho.

ROSES: Alf Ingve Berntsen var Erling Braut Haalands trener i barne- og ungdomsårene. Video/reporter: Fredrik N. Filtvedt. Vis mer

Sanchez angrer ikke

Sanchez gikk på lån til Inter i slutten av august. Han fikk et kvarter på banen mot gamleklubben Udinese på lørdag, og var nære scoring ved en anledning.

Selv om United-perioden endte opp som et mareritt for den chilenske angriperen, angrer han ikke.

- Jeg er veldig glad for at jeg dro til Manchester United. Jeg har alltid sagt det. Det er den klubben i England som har vunnet mest, sa Sanchez nylig til BBC Sport.

- Det var fantastisk da jeg dro til Arsenal. Jeg var glad der, men United vokste på den tida - de kjøpte spillere for å vinne noe - og jeg ønsket å slutte meg til dem og vinne alt. Jeg angrer ikke på at jeg dro dit, la han til.

I et annet intervju med Sky Sports Italia sier chileneren at han dro til United på feil tidspunkt, og at han ble overtalt av Romelu Lukaku til å dra til Inter.

Nettopp det at Lukaku ikke ble erstattet, mener tidligere United-spiller Paul Scholes er Solskjærs største feil denne sommeren.

- Det er åpenbart at han visste at de kom til å selge Lukaku en eller annen gang, men å ikke ha en spiss klar som erstatter, ser ut som en feil for meg, sier Scholes til talkSPORT.

- Må finne en stamme

Gary Neville sier på Monday Night Football at overgangsvinduet til United var et steg bakover - men i riktig retning for å kunne gå framover over tid.

Han mener derimot at det er essensielt at Ole Gunnar Solskjær finner en stamme i laget som de unge spillerne kan blomstre rundt.

- Se på Liverpool. Fabinho, Alisson, Virgil van Dijk, Roberto Firmino - det er utrolige spillere. Det samme gjelder Manchester City. Mitt spørsmål er hvordan United rekrutterer en stamme som kan hjelpe de unge spillerne i løpet av de neste 12 til 18 månedene, sier Neville.

Han sammenlikner en tidligere årgang med nøkkelspillere som Steve Bruce, Gary Pallister, Peter Schmeichel, Roy Keane og Eric Cantona, med dagens: Victor Lindelöf, Nemanja Matic, Juan Mata, Ashley Young og David de Gea.

- Hvem vet hva spillere som Andreas Pereira, Aaron Wan-Bissaka og Daniel James blir. De trenger en stamme. Hvis United finner de tre rette spillerne til den troppen, er de ikke langt unna. Det kan gjøres, sier Neville.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling