Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det var en litt trasig opplevelse

Vil revansjere seg 20 år etter.

VIL REVANSJERE SEG: Monica Knudsen tapte mot Trondheims-Ørn som Donn-spiller for 20 år siden. Nå vil hun lede LSK til cupfinalesuksess mot samme lag.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
VIL REVANSJERE SEG: Monica Knudsen tapte mot Trondheims-Ørn som Donn-spiller for 20 år siden. Nå vil hun lede LSK til cupfinalesuksess mot samme lag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

I 1994 var Monica Knudsen Donn-spiller i sin første cupfinale mot Trondheims-Ørn. Det endte i stortap 1-5. Nå er hun lysten på revansje som Lillestrøm-trener.

- Vi ledet 1-0. Det er det jeg pleier å svare når noen spør om cupfinalen i 1994, ler Knudsen hjertelig overfor NTB.

Blitt påminnet LSK-treneren, som sikret seriegull med 3-0 over Stabæk for tre uker siden, forteller at SMS fra Sørlandet har tikket inn den siste tiden. I forkant av cupfinalen lørdag har gamle venner i Donn gjort seg til kjenne.

- De påpekte jo at jeg var i min første cupfinale med Donn, for akkurat 20 år siden. Og da, som nå, var Trondheims-Ørn motstander.

Knudsen husker euforien og gleden av å spille sin første cupfinale. Resultatet er ikke så viktig, mener hun. Resultatet ble tap 1-5.

- Vi hadde ikkje sjans, men vi var relativt fornøyde med å være der, mimrer 39-åringen.

Dårlig seiersminne Knudsen ble årets trener i Toppserien da hun tok seriegull med Lillestrøm i 2012. Fra før hadde hun to gull som spiller med Asker i 1998 og '99. Hun står med ett cupgull, men minnene fra finaleseieren i 2000 er ikke bare positive.

- Kampen gikk på Ullevaal. Det var iskaldt, vått og veldig tungt, så det var en litt trasig opplevelse. Men det var jo en tittel, sier LSK-treneren på sitt sjette år.

Med opplevelsen fra 2000 er det ingen nedtur at cupfinalen for kvinnene går innendørs i Telenor Arena.

- Jeg er litt glad for akkurat det. Færre kuldegrader og null nedbør. Og så tror jeg rammen rundt kampen blir veldig fin der, bra med folk og trøkk, tror Knudsen.

Favoritt Som seriemester er Lillestrøm soleklar favoritt mot Trondheims-Ørn - som ble nummer åtte i årets serie. Favorittstempelet lever LSK-treneren fint med.

- Men Trondheims-Ørn er blant dem som tok poeng fra oss i serien i år, og i én enkelt kamp kan alt skje. Så for oss handler det nå om å prestere på nivået vi vet vi kan være på, slår Knudsen fast til NTB.

90 prosent er rett og slett ikke nok, selv som favoritt.

- I slike kamper vet en at motstander henter fram 110 prosent. Og jeg tenker nok at Trondheims-Ørn vil spille på tidligere suksesspunkt mot oss. Men dersom vi er på, så vet jeg at de ikke kan stoppe oss, sier LSK-treneren, før hun legger til:

- Og vi kommer til å være på!

Planen er å kjøre over Trondheims-Ørn med fart og tempo. Noe av motivasjonen, til både treneren og erfarne LSK-spillere, er å overta alt rampelyset. I fjor ble Stabæk både serie- og cupmester.

- Vi er i posisjon til å ta «the double». Nå er vi absolutt giret på å virkelig vise at vi er Norges beste lag. Cupgull vil bli et perfekt punktum i 2014 for oss, avslutter Knudsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media