FULLTREFFER: Jordan Henderson fikk fulltreff med venstrefoten da han sendte Liverpool i ledelsen i første omgang.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Hales
FULLTREFFER: Jordan Henderson fikk fulltreff med venstrefoten da han sendte Liverpool i ledelsen i første omgang.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim HalesVis mer

- Det var en nytelse å se på

Liverpool-nykommerene imponerte sjefen i sterk seier.

(Dagbladet): Liverpool - Bolton 3-1.

Liverpool sto foran kveldens møte med ni strake ligaseirer mot Bolton. Det var de rødes lengste seiersrekke mot noe Premier League-lag, og sånn sett burde utfallet vært gitt allerede før lagene entret Anfield-gresset.

Hjemmelaget skulle også få små problemer med å forlenge rekka til et tosifret antall.

Én scoring fra hver av nykommerne Jordan Henderson og Charlie Adam, samt et nådeløst hodestøt fra Martin Skrtel, sørget for en komfortabel og imponerende 3-1 seier mot Owen Coyles mannskap.

- Det var en nytelse å se på, sier en svært fornøyd Liverpool-manager Kenny Dalglish til Sky Sports etter kampen.

- Vi oppnådde dette resultatet fordi vi jobbet hardt, spilte som et lag og ofret oss for hverandre, fortsetter skotten, som kunne glede seg over at laget hans overnatter på førsteplass etter sju poeng på tre kamper - det samme som Chelsea, men med bedre målforskjell.

Inntil lederlagene fra Manchester, som er uten poengtap så langt, skal i aksjon søndag, betyr det at Liverpool innehar tabelltoppen for første gang siden 9. mai 2009.

Rakettåpning Laget fra Merseyside framsto også som et potensiell topplag fra første fløytestøt på egen hjemmebane. Vertene gikk ut i et forrykende tempo, og det tok ikke mange minuttene før de fikk betalt for den helhjertede offensiven.

RYKKET SEG FRI: Martin Skrtel løp seg fri fra Zat Knight og stanget inn det betryggende 2-0 målet like etter pause.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
RYKKET SEG FRI: Martin Skrtel løp seg fri fra Zat Knight og stanget inn det betryggende 2-0 målet like etter pause.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Et kvarter var spilt da bare en mirakuløs redning fra Jussi Jääskelainen forhindret Stewart Downings første nettkjenning for Liverpool.

I stedet sørget tilfeldighetene for at ballen havnet hos en annen Anfield-fersking, Jordan Henderson, som plutselig så ut til å leve opp til den stive prislappen Sunderland klistret på ham før overgangen til Liverpool.

Riktignok var han litt heldig som fikk ballen med seg, men avslutningen med venstrebeinet helt oppunder tverrliggeren var teknisk prikkfritt utført.

Anført av en strålende opplagt Luis Suarez, presset hjemmelaget på i jakten på 2-0, men manglet den samme presisjonen i avslutningsfasen som Henderson hadde utvist tidligere i omgangen.

Fininnstilt Adam Det så imidlertid ut som flere fikk justert siktemidlene i pausen, for det var en annen «schwung» over det man foretok seg offensivt i begynnelsen av annen omgang.

I løpet av ett minutt - mellom det 52. og 53. - ble kampen langt på vei avgjort, mye takket være Charlie Adams servitør- og avslutteregenskaper.

Først slo skotten en utsøkt corner, som landet akkurat der innbytter Martin Skrtel ville ha den da han rykket seg fri fra oppasser Zat Knight og stanget kontant inn en dobling av ledelsen.

Umiddelbart etterpå klarte Dirk Kuyt å gjenvinne kontrollen over det som så ut til å være en tapt ball, spilte på tvers til Adam, som med en liten dragning skaffet seg den plassen han trengte for å hamre inn 3-0 med sin presumtivt svakeste fot - den høyre.

MED FEIL FOT: Charlie Adams første scoring i Liverpool-trøya kom med skottens antatt svakeste fot - den høyre.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
MED FEIL FOT: Charlie Adams første scoring i Liverpool-trøya kom med skottens antatt svakeste fot - den høyre.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

- Mange av nykommerne kom på plass tidlig i sesongoppkjøringen, og har derfor hatt muligheten til å spille seg inn i fire-fem uker. Det tror jeg har vært et stort pluss for dem og for oss, og derfor ser det så bra ut allerede, svarer Kuyt på spørsmål om hvorfor Adam, Henderson og Downing allerede ser ut til å ha akklimatisert seg på Merseyside.

Carragher-slurv Liverpool var nærmere fire, fem og seks null enn Bolton var en redusering inntil Jamie Carragher mistet konsentrasjonen på overtid. Veteranstopperen slurvet først i klareringsspillet og sendte Martin Petrov aleine med Pepe Reina.

Riktignok fikk han satt inn en takling før bulgareren rakk å avslutte, men forlenget bare til Ivan Klasnic, som scoret i sin tredje kamp av tre mulige denne sesongen.

- Det at vi slapp inn et mål på slutten, legger en demper på det kanskje i 40 sekunder, men det sier også en hel del, sier Dalglish.