- Det var en parodi

Men Larviks stjernegalleri fikk en perfekt start i Champions League.

LETT MATCH: Gro Hammerseng og Larvik spaserte til seier i sin første kamp i Champions League denne sesongen, borte mot Toulon.  Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
LETT MATCH: Gro Hammerseng og Larvik spaserte til seier i sin første kamp i Champions League denne sesongen, borte mot Toulon. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

||| Toulon - Larvik 28-31

(Dagbladet): Det er bare seier i Champions League som gjelder for hardtsatsende Larvik denne sesongen.

Første pekepinn på hvor sterkt laget er i internasjonal målestokk kom i ettermiddag, borte mot franske Toulon.

Og etter litt startvansker ble det en ren formalitet for de norske jentene:

Firemålsledelse til pause (16-12) ble til 31-28, og seieren var aldri truet. På det meste ledet Larvik med seks mål.

- Vi kontrollerte hele veien, selv om det ble jevnet ut litt på slutten der. Toulon hadde god hjelp av gutta med fløytene, som gjorde at det ble litt jevnere. De 20 første minuttene var dårlige, men jeg er fornøyd. Franske lag gir seg aldri. Og det er greit at de avslutter med litt selvtillit, så kanskje de kan slå noen av de andre lagene, sier trener Karl Erik Bøhn til Dagbladet.

- Parodi
I 2. omgang florerte utvisningene og straffekastene i Larviks disfavør, flere av dem av den billige sorten. Heldigvis for Larvik ble de ikke avgjørende - og dermed trenger ikke Bøhn bruke de sterkeste kraftuttrykkene om dommerne fra Makedonia.

Men han greier ikke helt å dy seg:

- Det var en parodi. Det er forskjell på å spille internasjonalt og nasjonalt, her er det mer bingo. Men det får man visst ikke gjort noe med.

Skryt til Mørk
- Hva er du mest fornøyd med?

- Nora Mørk (18) gjør en veldig god kamp. Når vi rykker fra dem er det hun som tar initiativet, og setter toget på skinnene. Vi går fra å ligge to, tre mål bak til å lede med fire til pause, og det gjør Nora nesten aleine. I tillegg står Cecilie (Leganger) godt mellom stengene.

- Hvor sterkt var dette franske laget?

- De er urutinerte, men de har tre franske landslagsspillere, to spanske og en brasiliansk landslagskeeper som er god (sto ikke i dag, journ.anm.). Og så har de en fantastisk spiller fra Kongo på venstre back. Hun er den desidert beste. Jeg tror det er lag lag som både Valcea og Randers kan få problemer med om de reiser hit og tror de skal få det lett. Jeg har et håp om at Toulon kan ta poeng fra begge, sier Larvik-treneren.