- Det var en perle

Morten Gamst Pedersen fikk skryt etter praktspill i går.

Gamst fikset seier

Etter et kvarter fikk Gamst drømmetreff, og på hel volley føk ballen i mål via tverliggeren.

-  Du kan vel si at det var en perle. Jeg har vel ikke fått bedre treff siden cupkampen mot Burnley 1. mars, sier Gamst Pedersen til Dagbladet. Og det er en scoring man fortsatt snakker om i Blackburn.

Stormløp

Vadsø-gutten spilte en meget god kamp for Blackburn, og sørget for at Fulham virkelig fikk kjørt seg på Ewood Park.

Da Brian McBride utliknet for Fulham like etter pause, satte Blackburn inn et stormløp mot Fulham-målet - med Gamst Pedersen som en av de mest toneangivende. Han slo corner på corner, men ingen ga uttelling før i det 71. minutt.

Gamst Pedersen overrumplet Fulham ved å slå corneren på lissa til Kerimoglu Tugay - som sto og ventet på 20 meter. Om Gamstens scoring var fantastisk, var Tugays om mulig enda bedre. Tyrkeren klinte ballen i hjørnet med en scoring av typen som ikke kan beskrives - den må rett og slett ses.

Manager Mark Hughes hadde knapt ord da han skulle beskrive målene.

-  Vanvittige scoringer. Jeg trodde Mortens scoring kom til å bli årets mål i en time, før Tugay tok innersvingen på ham. Gamst Pedersen er en kvalitetsspiller, sier Hughes.

Trygg plass

Selv føler Gamst Pedersen at plassen på laget er tryggere enn noensinne.

-  Jeg spilte alle kampene i oppkjøringen, og føler at jeg er trygg i startelleveren. Jeg tør stole på meg sjøl, og er blitt tøffere, sterkere og flinkere til å beskytte meg. Jeg er en bedre spiller enn i fjor, sier Gamst Pedersen.

Landslagets assistentrener Stig Inge Bjørnebye likte godt det han fikk se av Gamst Pedersen, som var Norges dårligste spiller i landskampen mot Sveits på onsdag.

-  Han bør ta med seg denne kampen til landslaget! Han var atskillig bedre nå enn mot Sveits. Den største utfordringen for Morten framover blir å prestere på et stabilt høyt nivå, sier Bjørnebye til Dagbladet.

Måljubel: Morten Gamst Pedersen var svært delaktig i Blackburns 2-1-seier over Fulham. Her jubler han etter å ha gitt de blå og hvite ledelsen 1-0.