NØT IKKE FRAMGANGEN: Magdalena Forsberg var verdens beste skiskytter, men forteller til svensk presse at hun ikke nøt suksessen mens hun herjet i verdenstoppen.

Foto:Aleksander Nordahl/Dagbladet
NØT IKKE FRAMGANGEN: Magdalena Forsberg var verdens beste skiskytter, men forteller til svensk presse at hun ikke nøt suksessen mens hun herjet i verdenstoppen. Foto:Aleksander Nordahl/DagbladetVis mer

- Det var en pris jeg måtte betale for å være med i toppen

Svensk skiskytterstjerne om suksessen.

(Dagbladet): Den tidligere skiskytteren Magdalena Forsberg (46) var til tider uslåelig på slutten av 90-tallet og starten av 2000-tallet.

Men i et lengre intervju med Dagbladet.se sier profilen at hun ikke klarte å nyte suksessen.

- I mine første år som skiskytter var jeg alltid god på den første konkurransedagen og dårlig den andre dagen. Slik var det helt til en av lederne sa til meg: «Det virker som du er kjempefornøyd etter det første løpet, at du ikke klarer å konsentrere deg om det neste», sier Forsberg til Dagbladet i Sverige.

Byttet idrett Den kommentaren fikk skiskytterstjernen til å endre seg.

- Det resulterte i at jeg ikke sugde på karamellen etter framgang og jeg nøt ikke suksessen akkurat da. Jeg gikk rett videre til neste løp og det var en pris jeg måtte betale for å være med i toppen, sier hun.

Svenske Forsberg startet karrieren som langrennsløper, med blant annet VM-medalje fra 1987.

Men slo for alvor gjennom da hun byttet til skiskyting.

Stolt I løpet av sin suksessfulle karriere tok hun med seg seks VM-gull, to OL-bronse og seks strake sammenlagtseiere i verdenscupen.

- Jeg er stolt over at jeg lykkes i verdenscupen seks år på rad. Det krever mye for å klare det. Du må ha flyt, alt må stemme, og du må holde deg frisk. Jeg er veldig stolt av det, sier Forsberg.

Forsberg vant sine to første verdensmesterskapstitler i 1997. Hun la opp i 2002.

VERDENS BESTE: . Den tidligere svenske skiskytteren Magdalena Forsberg var verdens beste. Dette bildet er fra 2006. Foto: Dagbladet.
VERDENS BESTE: . Den tidligere svenske skiskytteren Magdalena Forsberg var verdens beste. Dette bildet er fra 2006. Foto: Dagbladet. Vis mer