FULLT HUS:  Marit Bjørgen ble det store trekkplasteret på skiskytternes pressekonferanse i Holmenkollen i formiddag.
FULLT HUS: Marit Bjørgen ble det store trekkplasteret på skiskytternes pressekonferanse i Holmenkollen i formiddag.Vis mer

Det var en skiskytter-pressekonferanse, men Marit Bjørgen stjal showet

- Ammer fortsatt to ganger hver natt.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Skigiganten Fischer skrapet sammen flere av skiskytter-stjernene til pressekonferanse på den konkuransefrien dagen i Holmenkollen i dag.

Og - smart nok - tok de en telefon ned til Marit Bjørgen (35) som bor rett nede i nabolaget, og inviterte henne også. 

Selv om både Tiril Eckhoff, Tarjei Bø og flere av de største utenlandske stjernene var til stede, var det Bjørgen de fleste mediafolkene ville prate med etterpå.

- Bare hyggelig, sa Marit etter å ha svart på spørsmål i over en halvtime om alt fra ammerutiner til comebackplaner. Lille Marius - drøye to måneder gammel nå - var selvsagt med, godt nedpakket i barnevogna.
Form er ferskvare
Marit Bjørgen har fortsatt planer om å starte med konkurranser igjen i Bjørgen-rennet i hjembygda Rognes 12. mars.

- Men ikke kall det comeback. Rennet er 42 kilometer langt, og jeg føler meg ikke akkurat klar til å gå i kjelleren nå, sier Marit - og ler.

- Jeg har erfart at form er ferskvare, og foreløpig er det altfor tidlig for meg å levere på et nivå hvor jeg kan hevde meg. NM på Beitostølen etter påske blir det første alvorlige rennet for meg. Men jeg forventer ikke all verden der heller, sier Marit som har fått klare bevis på at svangerskap og fødsel - naturlig nok - har gjort sitt med den gjennomtrente kroppen hennes.

- Testene jeg har tatt på Olympiatoppen lyver ikke. Det er langt opp. Men jeg er innstilt på å gjøre jobben og komme tilbake til det nivået jeg har vært på før. Men det tar tid, jeg er nok ikke tilbake for fullt før neste sesong.

- Og da er målet?

- Nei, det blir å kjempe om de gjeveste medaljene det, sier Marit.

Nytt liv - nye rutiner Marit Bjørgen trente til dagen før hun fødte, og hun tok ikke så lang pause etterpå heller. Men selvsagt er det ikke snakk om det samme nivået som før.

- Form forfaller fort. Det gjør styrke også. Det merker jeg godt, men det er ikke så overraskende, sier Marit til Dagbladet.

Hun forteller også at livet hennes - heller ikke det spesielt overraskende - er ganske anderledes nå etter at lille Marius tok plassen som familiens selvsagte midtpunkt.

- Klart det er stor forskjell. Mange nye rutiner. Vi må legge nye planer. Jeg har fortsatt ikke sovet ei sammenhengende natt etter fødselen, han skal ha mat to ganger per natt, sier Marit.

Og legger til:

- Men det er faktisk bare koselig, noe en venner seg fort til.
Likevel trener hun rundt 20 timer i uka, og tror hun skal klare å jobbe seg opp på godt, gammelt nivå. Altså fryktinngytende nivå.

- Målet er klart. Jeg skal utfordre Johaug og de andre på toppen. Og jeg tror jeg kan klare det, sier Marit Bjørgen før hun forlater skiskytternes pressekonferanse i Holmenkollen.